Nogomet
10

Donnarumma: Nadao sam se pozivu za Euro, želim biti kapiten Milana

Klix.ba
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Gianluigi Donnarumma (Foto: EPA)
Golman Milana 17-godišnji Gianluigi Donnarumma nije uvršten na širi spisak reprezentacije Italije za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta održati u Francuskoj.

Selektor Italije i novi trener Chelseaja Antonio Conte na spisak je uvrstio tri golmana, a među njima nije mladi Donnarumma. Na spisku su Juventusova legenda Gianluigi Buffon, zatim golman Lazija Federico Marchetti i golman Paris Saint-Germaina Salvatore Sirigu.

"Naravno da sam se nadao pozivu u reprezentaciju. Sanjao sam o tome, ali sam sretan što sam debitovao za mladu reprezentaciju", kazao je Donnarumma koji je jedno od najvećih prošlosezonskih otkrića u svijetu fudbala.

Donnarumma je u minuloj sezoni zabilježio 30 nastupa za Milan, a primio je 30 golova. Mladi golman je u 11 utakmica uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. U razgovoru za italijanske medije govorio je o svojoj budućnosti, kao i o eventualnoj prodaji Milana.

"Nadam se da ću ostati u Milanu i postati kapiten. To bi bio vrhunac mojih dječačkih snova. Prodaja Milana? Ne mogu zamisliti Milan bez Silvija Berlusconija", poručio je Donnarumma.