Nogomet
22

Prandelli: Balotelliju fudbal nije prioritet, mogao je biti jedan od najboljih na svijetu

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Bivši selektor Italije Cesare Prandelli govorio je o živahnom Mariju Balotelliju za kojeg govori da je mogao biti jedan od najboljih pet igrača svijeta da se više posvetio fudbalu.

Balotelli (25) je pod vodstvom Prandellija bio jedan od ključnih igrača reprezentacije Italije koja je na Euru 2012. godine izgubila u finalu od Španije (4:0), ali nakon toga karijera napadača nije išla uzlaznom putanjom kao što se očekivalo.

"Balotelli ima kvalitete kao malo koji igrač. Mogao je biti među pet najboljih igrača svijeta, ali izgleda da fudbal nije njegov prioritet u životu. Ako želite biti među najboljim, morate raditi naporno i ne misliti o nekim drugim stvarima", kazao je Prandelli.

Malo su Balotellija mučile povrede, a više nemar prema zahtjevima modernog fudbala. Iz Manchester Citya je išao u Milan, pa onda u Liverpool, da bi se ponovo vratio u Milan.

Međutim, u ovoj sezoni nastupio je u samo četiri ligaške utakmice, dok je ostale propustio zbog povrede. U Milanu se nadaju da bi Mario mogao zaigrati sutra u osmini finala Kupa Italije protiv Sampdorije.