Nogomet
37

Nedo Turković: Stil igre nećemo mijenjati, napast ćemo Lovćen

Piše: D. B.
Nedo Turković
Nedo Turković
Željezničar će u četvrtak u Petrovcu u Crnoj Gori biti gost Lovćenu u drugoj utakmici 1. pretkola Evropske lige. Prvi susret odigran na Koševu prošle sedmice završen je rezultatom 0:0. Napadač Plavih, Nedo Turković, uvjeren je da će njegov tim ostvariti plasman u 2. pretkolo.

Željezničar nije pružio posebno dobru igru na Koševu, ali je ipak bilo nekoliko sjajnih prilika za pobjedu.

"Stvorili smo dosta šansi pred golom Lovćena, no, lopta nije htjela u mrežu. Nadam se da će nam se propuštene prilike vratiti u Petrovcu te da ćemo ostvariti rezultat koji nas vodi dalje", izjavio je Turković za portal Klix.ba.

S ciljem da Plavi eliminišu Lovćen, napadač Željezničara je najavio napadačku igru.

"Stil igre nećemo mijenjati uprkos rezultatu. Igrat ćemo napadački sa željom da postignemo pogodak. Lovćen će pokušati pokazati više nego na Koševu, tako da očekujem otvorenu igru sa obje strane", rekao je nogometaš Željezničara.

Nogometaši tima sa Grbavice sada već mnogo bolje poznaju protivnika, koji ne može iznenaditi.

"Analizirali smo njihovu igru detaljno, oni nas nisu iznenadili na Koševu, nit će to moći u Petrovcu. Mi idemo da postignemo pogodak, jer znamo koliko to važi u gostima. Ponavljam, naša igra će biti orjentisana na napad", jasan je bio Turković.

Ukoliko naš predstavnik eliminiše Lovćen, igrat će protiv boljeg iz duela UE Santa Coloma - FK Metalurg Skoplje.

"Vidio sam da je Metalurg dobio 3:0 u prvom susretu, ali iskreno, ne razmišljamo o 2. pretkolu. Fokusirani smo samo na Lovćen", kazao je napadač Plavih.

Pripremama je zasad zadovoljan te smatra da Željezničar polako ulazi u takmičarsku formu.

"Počeli smo pripreme rano, 10. juna, tako da smo zajedno gotovo mjesec dana. Dosta toga smo uradili, a sada težimo što boljoj igri", rekao je Turković.

Željezničar je nakon sezone bez trofeja doživio promjene u ekipi i novu sezonu dočekuje s izmjenjenim sastavom.

"Ekipa je podmlađena, a forsiraju se i igrači iz našeg pogona. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, a šta možemo napraviti u Premijer ligi i Kupu BiH, vidjet ćemo", završio je Turković.

Lovćen i Željezničar se sastaju u četvrtak u 17:30 sati.