Vatrena atmosfera
73

Navijački epilog derbija u Splitu: Sjajna koreografija Torcide, privedeno 20 navijača

N. K.
Koreografija Torcide (Foto: Index.hr)
Koreografija Torcide (Foto: Index.hr)
Hrvatska policija je večeras privela 20 navijača Hajduk i Rijeke u Splitu gdje su ova dva tima odigrala utakmicu 20. kola nogometnog prvenstva Hrvatske.
Iz splitske policije je saopšteno kako je privedeno 16 domaćih i četiri navijača gostujućeg tima zbog narušavanja javnog reda na sportskim borilištima.

Policija je i nakon utakmice nastavila s mjerama osiguranja na ulicama gdje se bili navijači, a do 21:00 sat nije bilo informacija o intenzivnijem narušavanju javnog reda.

U splitskoj Policijskoj upravi rekli su da će mjere osiguranja trajati dok to, prema procjeni, bude potrebno.

Poljud je za ovu utakmicu bio potpuno rasprodan, a oduševljenje tribina prije samog početka dvoboja izazvao je izlazak dvojice novih igrača Hajduka na teren - Ivana Perišića i Josipa Brekala. Brekalo je tako zvanično predstavljen kao novi član Bijelih i ovu utakmicu zajedno s Perišićem je pratio iz svečane lože.

Kao i u većini slučajeva rasprodanih utakmica u Splitu, Torcida je izvela veliku koreografiju na sjevernoj tribini. Najvatreniji navijači Hajduka razvukli su ogroman crtež navijača Hajduka s raspelom u ruci, napravljen prema poznatoj fotografiji, a uz to su bili istaknuti stihovi njihove pjesme: "Isuse na nebesu, daj pomozi bijelom dresu."

Inače, u utakmici na stadionu Poljud gostujuća ekipa Rijeke pobijedila je Hajduk rezultatom 2:1 i preuzela vrh tabele.