Nezadovoljstvo rezultatima
0

Navijači sa sjevera upozorili igrače i Upravu

Piše: E. Isanović
Navijači poslali upozorenje (Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Navijači poslali upozorenje (Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Na prvenstvenoj utakmici 20. kola Premijer lige BiH Sarajevo - Budućnost koja je odigrana u subotu, slavio je bordo tim rezultatom 2-0, a najvatreniji navijači domaćih su sa sjeverne tribine poručili igračima i Upravi da se ne igraju sa njihovim strpljenjem.

Ovaj dvoboj ostat će upamćen po suspenziji prvobitno osam igrača od kojih je kasnije Upravni odbor FK Sarajevo istu ukinuo trojici (Torlaku, Muharemoviću i Kojaševiću).

Sankcije su ostale na snazi za Arsenijevića, Šćepanovića, Gutića, Jahovića i Hamzagića.

Treba istaći da je za posljednju dvojicu suspenziju izrekao prvi šef struke Mirza Varešanović. Kako je naglasio, Jahović i Hamzagić nisu se dovoljno zalagali na treninzima i utakmicama. I većina pristalica bordo boje smatra da pomenuti dvojac već duži period djeluje nezainteresovano na terenu.

Recimo, Jahović je do sada nekoliko puta napuštao bordo svlačionicu i isticao kako karijeru nastavlja u Italiji, Turskoj, Češkoj i Kazahstanu. Ipak, na finalnim pregovorima nije uspio doći do dogovora na obostrano zadovoljstvo. Vidjet ćemo kako će se završiti ova priča.Osim toga, Makedonac je prije nekoliko mjeseci imao istup u medijima koji je izazvao bijes navijača, tako da nema njihovu naklonost.

S druge strane, Hamzagić je u zimskoj pauzi želio napustiti FK Sarajevo i preseliti u mađarski Debrecen. No, čelnici kluba nisu mu dali "čiste papire“. Bio je primoran na "come back", a sve se odrazilo na njegove nastupe.

Ipak, ostaje je najesano kako je Upravni odbor suspendovao Arsenijevića, Šćepanovića i Gutića ,kako su istakli, zbog nezalaganja i loših rezultata u posljednim utakmicama.

Naročito se to odnosi na Arsenijevića koji je, bez ikakve dvojbe, jedan od najborbenijih igrača tima sa Koševa. Bolji poznavaoci prilika reći će kako je to nelogičan potez.

Ostaje da vidimo da li će Upravni odbor ukinuti suspenziju na sastanku u utorak. Ekipa koja se u subotu suprotstavila Banovićanima ne nudi previše optimizma pred gostovanje u Banjaluci.

Najvatreniji navijači sa sjeverne tribine nezadovoljni posljednjim rezultatima sa gostovanja (od mogućih devet osvojen jedan bod) jasno su poručili igračima i stručnom štabu: "Ne igrajte se s našim strpljenjem, igrajte fudbal“.