Nisu zaboravili
20

Navijači ismijavaju Casillasa nakon posljednje objave, poručuju da je ponovo hakovan

N. K.
Fanovi reagovali na posljednju objavu (Foto: Twitter)
Fanovi reagovali na posljednju objavu (Foto: Twitter)
Osramoćeni bivši golman Iker Casillas ponovo je kritikovan na društvenim mrežama nakon što je tweetao "Ja sam Španac" povodom Nacionalnog dana Španije, i to samo tri dana nakon što su ga svi osudili jer je u šali tweetao da je gay.

Casillas je u nedjelju bio predmet žestokih kritika zbog svog tweeta "Ja sam gay" koji je kasnije obrisao te je tvrdio da mu je profil hakovan, unatoč tome što je objava bila online više od dva sata.

Tweetovi 41-godišnjeg bivšeg golmana Real Madrida i španskog reprezentativca u danima nakon toga naišli su na oštru reakciju navijača na društvenim mrežama.

I to se nastavilo danas kada je Casillas tweetao "Ja sam Španac" kako bi obilježio Nacionalni dan Španije, praznik koji se održava 12. oktobra.

"Molim vas da mu neko uzme telefon", napisao je jedan korisnik, dok je drugi poručio: "Više ne razlikujemo stvarnost od hakovanja."

Treći je dodao: "Vrlo dobro, Iker. Reci nam još sr..a o sebi.", a jedan je poručio: "Koja je šifra ovog tipa da se hakuje svaki drugi dan?"

Pojedini su spomenuli činjenicu da se Casillas još uvijek nije izvinio za svoj tweet "Ja sam gay".

Neki od tweetova fanova (Foto: Screenshot)
Neki od tweetova fanova (Foto: Screenshot)

"Da, da, ti si Španac, ali je li ti barem žao što si rekao da si homoseksualac kao 'šala' i zbog omalovažavanja te cijele zajednice? To je ono što želim znati", napisao je korisnik Twittera.

Drugi je dodao: "Danas je Dan državnosti u Španiji, ali morate namjerno provocirati napisavši istu semantičku formulu katastrofalnog PR-a kojeg si imao prije samo tri dana."

Smatra se da je Casillas, koji se razveo od svoje supruge Sare Carbonero u martu 2021. nakon pet godina braka, tvitao u šali kao odgovor na medijske špekulacije koje ga povezuju s nizom žena uključujući nedavno Shakiru, bivšu od Barceloninog defanzivca Gerarda Piquea.