Zajedničko saopćenje
0

Navijači i BP poželjeli dobrodošlicu Plišeku

Sarajevo-x.com
"Saopštenjem kojeg potpisuju 'veterani FK Sarajevo i omladinski pogon' koje je u medijima u BiH objavljeno 24. juna svoj je poraz potpisala struja koja je godinama vedrila i oblačila u i oko Kluba i kojoj su izbrojani posljednji dani i njihova relevantnost kada je u pitanju FK Sarajevo", navodi se u zajedničkoj reakciji Udruženja navijača FK Sarajevo i Udruženja Bordo prijatelja 1946.

"Niz je nelogičnosti kada je u pitanju jadno saopštenje, a prvo koje se nameće je zloupotreba memoranduma Fudbalskog kluba Sarajevo za izražavanje svog ličnog interesa, bez potpisa i pečata. Navijači FKS postavljaju i javno pitanje po kojem osnovu 'veterani i omladinski pogon' daju sebi za pravo da zabranjuju pristup Klubu članovima Upravnog odbora FK Sarajevo, kao da je to njihova privatna prćija? Da li su to isti oni likovi zbog kojih je Klub danas u finansijskoj dubiozi kakvoj jeste, ali bez ikakve odgovornosti? Ili su oni zaslužni za sve dobro kada je upitanju FKS, a za sve ostalo kriva je – Krivaja", navodi se u zajedničkom saopćenju navijača i Bordo prijatelja i dodaje:

"Sramotno je da se u kvazi-saopštenju prozivaju Irfan Redžepagić i Maid Delić, koji su jedini ispred Kluba posjetili prvi tim na pripremama u Fojnici i koji su jedini otvoreno razgovarali sa igračima o njihovim problemima... UNFKS i UBP1946 prepoznali su veliki trud kojeg je uložio Redžepagić i smatramo da, kao finansijski neovisan član UOFKS, može mnogo toga dobroga donijeti za bordo tim, što je i pokazao tokom svog angažmana u proteklih nekoliko mjeseci".

Oni se također pitaju "da li su pojedini treneri omladinskog pogona vidjeli realnu opasnost u sistematskim rješenjima UOFKS kada je u pitanje legalitet poslovanja, pa sebe ne vide u budućim talovima i kriminalnom naplaćivanju članarina od roditelja, od čega nijedna marka ne završi u FK Sarajevo".

"Ko će u ime 'omladinskog pogona' javnosti pokazati svoje mjesečne izvještaje kada je u pitanju (nemali) protok novca? Gdje su ti igrači omladinske škole FK Sarajevo koji su napravili velike karijere u Evropi, i na koje bi bordo armija, ali i svaki istinski ljubitelj bh. fudbala trebao biti ponosan, a što je bio njihov osnovni zadatak? Da li je možda došao kraj igranju 'maminih i tatinih sinova' od kojih su se za netalente uzimali novci, dok su druga djeca završavala svoje karijere prije nego su i počeli? U projektu 'Fudbalska Akademija FK Sarajevo' za njih mjesta sigurno nema", dodaju pristalice bordo boje.

Naveli su i kako članovi Fudbalskog Kluba Sarajevo koji su ujedno i članovi Udruženja Navijača FK Sarajevo (UNFKS) stoje na raspolaganju Upravnom Odboru FK Sarajevo za svu pomoć na volonterskoj osnovi kada su u pitanju svakodnevni poslovi, a posebno kada je u pitanju pristup prostorijama Kluba članovima Upravnog Odbora. UNFKS i BP1946, kao i većina navijača FK Sarajevo, dali su podršku Upravnom Odboru FK Sarajevo i predsjedniku Amiru Rizvanoviću, te članovima UOFKS Edisu Kusturici, Bakiru Hadžiomeroviću, Irfanu Redžepagiću, Maidu Deliću, Muniru Taloviću, Fuadu Muzuroviću...

Ujedno su iskoristili priliku da iskažu dobrodošlicu novom treneru FKS Jiriju Plišeku kojem su zaželjeli mnogo uspjeha u evropskim i domaćim utakmicama u sezoni 2011/12.