Oštra poruka
7

Navijači Brescije transparentom dočekali Balotellija, uslijedio je ekspresan odgovor

H. H.
Balotelli je krajem prošle sezone dobio otkaz u Bresciji (Foto:Twitter)
Balotelli je krajem prošle sezone dobio otkaz u Bresciji (Foto:Twitter)
Brescija i Monza odigrali su meč 19. kola italjanske Serije B u kojem su gosti slavili sa 1:0, a više pažnje od same utakmice privukao je doček domaćih navijača Mariju Balotelliju.

Nekadašnji italijanski reprezentativac sada je član Monze, a nakon što se neslavno rastao sa Brescijom prošle sezone, najvatreniji navijači domaće ekipe priredili su mu doček kojem se možda nije nadao.

Balotelli nije konkurisao za utakmicu jer još uvijek nije potpuno fizički spreman, ali je bio na tribinama stadiona Mario Rigamonti. Ipak, na ulazu na stadion susreo se s neočekivanim problemom.

Naime, kada je svojim automobilom pokušao ući na klupski parking, službenici su mu zatvorili kapiju i nisu mu omogućili da se parkira, a ispred stadiona dočekao ga je i transparent na kojem je pisalo:

"Balotelli - postoje i drugi igrači koji su voljeli ovaj grad. Za nas ne vrijediš ništa jer si 'nula', čovjek bez dostojanstva", napisali su ultrasi Brescije.

Balotelli se tako morao parkirati van stadiona, a iz Brescije su se pravdali da "da nijedan igrač protivničkih timova nikada nije ušao na parking unutar stadiona" i da je to dio uobičajenog protokola.

Međutim, odmah nakon meča bivši italijanski internacionalac odlučio je odgovoriti navijačima Brescije porukom na društvenim mrežama.

"Moji nastupi prošle godine, slažem se s vama, nisu bili prema Mariovim standardima i za to sam kriv, ali mogu vam reći da je na njih utjecao i ovaj lik koji nažalost ne voli ovaj grad, ne vole ove boje, a sigurno ne voli i vas. Do sada sam šutio, upravo zato što imam dostojanstvo i ljubav prema ovom gradu i njegovim bojama. Žao mi je što je gotovo, ali istina je da je Brescia bila, jest i uvijek će biti moj dom i Brescia će uvijek imati moje poštovanje. Možda bi ovaj natpis (mogu ga i razumjeti jer niste svjesni šta se zapravo dogodilo) bilo ispravnije napisati 'znate kome'. Jer on je osoba koja ne poštuje čak ni svoje igrače. Laku noć i Brescia zauvijek u srcu", poručio je Balotelli koji je očigledno mislio na vlasnika kluba Massima Cellina s kojim je odavno na "ratnoj nozi".

Podsjetimo, Balotelli je krajem prošle sezone dobio otkaz u Bresciji nakon što se samovoljno nije pojavio na nekoliko treninga, a pravdao se da je imao stomačnu virozu. Cellino je u nekoliko navrata nakon toga javno rekao kako je dolazak Balotellija u klub bila greška.