Nogomet
181

Navijači BiH otputovali u Irsku s velikim očekivanjima i nadama

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Grupa navijača nogometne reprezentacije BiH otputovala je iz Sarajeva u Dublin, gdje će bodriti naše Zmajeve u uzvratnom susretu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Navijači su u sklopu organizovanog putovanja agencija Sol Azur i Centrotours u Irsku otputovali čarter letom s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu kako bi prisustvovali drugoj utakmici baraža za Euro protiv reprezentacije Irske, koja se igra u ponedjeljak u 20:45 sati (19:45 po lokalnom vremenu).

Zmajevi su s Ircima u prvom susretu odigranom u petak na Bilinom Polju u Zenici odigrali neriješeno 1:1, pa ih u revanšu očekuje veoma težak zadatak. Ipak, naši reprezentativci su optimistični i čvrsto vjeruju da će na kraju utakmice slaviti plasman na prvo EP u historiji naše reprezentacije. Oni tvrde da ih Irci više ne mogu iznenaditi te da posjeduju kvalitet za ostvarenje cilja, a to je plasman na EP u Francuskoj.

Upravo tim izjavama su ohrabreni i naši navijači, koji se nadaju da će na stadionu Aviva u ponedjeljak vidjeti bolju igru našeg državnog tima, koju su igrači obećali prije odlaska na gostovanje.