Uspješan puč
0

Nakon navijačkih nereda predsjednik nogometnog saveza Bugarske podnio ostavku

H. H.
Bugarski navijači su izazvali nerede uoči utakmice protiv Mađarske (Foto: Twitter)
Bugarski navijači su izazvali nerede uoči utakmice protiv Mađarske (Foto: Twitter)
Na današnjoj vanrednoj sjednici Izvršnog komiteta Nogometnog saveza Bugarske dosadašnji predsjednik Borislav Mihailov podnio je ostavku.
S obzirom na ogromnu napetost koja je stvorena posljednjih dana, a u cilju njenog smirivanja, Mihailov je saopštio kolegama da podnosi ostavku na funkciju.

Bugarski navijači tako su uspješno izveli svojevrsni puč, nakon što su zatražili ostavke čelnika saveza na čelu s predsjednikom Bobbyjem Mihajlovim, za kojeg vjeruju da je nijemo posmatrao pad bugarskog nogometa u posljednjih 18 godina.

Oni su organizovali velike proteste uoči nedavnog kvalifikacionog meča za SP protiv Mađarske u pokušaju da smijene Nogometni savez, a sve je preraslo u ozbiljne nerede nakon kojih je morala reagovati i policija.

Tom prilikom zapaljeno je nekoliko automobila, a povrijeđeno je i nekoliko policajaca i navijača.

Ono što je izdvajalo ovaj protest je njegov jedinstveni front i dosada nezamislivo jedinstvo navijača svih bugarskih klubova. To je bila rijetka koalicija navijača lokalnih klubova i velikih rivala, uključujući NKP, Ultras Levski, Tribinu Sektor "G", Prestupnike, Klub navijača Lokomotiv (Plovdiv) i mnoge druge.