Manchester United
0

Nakon kriznog sastanka bez rješenja “Rooneyjevog problema”

Totalsport
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Iako je menadžer nogometaša Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson najavio za danas (četvrtak) rješenje gorućeg problema kluba po imenu Wayne Rooney, do njega nije došlo.

Krizni su sastanak održali Ferguson i izvršni direktor kluba David Gill s Rooneyjevim predstavnicima dan nakon što je engleski reprezentativac javno saopćenjem priznao da želi napustiti klub s Old Trafforda.

U priopćenju izdanom nakon sastanka iz Manchester Uniteda su saopćili:

“Svjesni smo velikog medijskog interesa za naš klub u ovom trenutku, ali zasad nema novih detalja o slučaju. Danas je održan niz sastanaka, uključujući i onaj s igračevim predstavnicima, a ishod tih sastanaka javnosti će biti poznat u skoroj budućnosti. U međuvremenu molimo naše navijače za strpljenje”.

Rooneyjev aktuelni ugovor s Manchester Unitedom istječe za 18 mjeseci, a prema njemu on trenutno zarađuje 90.000 funti. Očekuje se da će ga u klubu s Old Trafforda prodati čim prije budući njegova tržišta vrijednost trenutno doseže oko 50 miliona funti.

Bogati šeik Mansour, vlasnik Unitedovog gradskog rivala Cityja, bez problema bi mogao isplatiti takvu količinu novca i Rooneyju ponuditi 200.000 funti sedmično, a u redu za kupnjom ponajboljeg napadača svijeta još stoje i Real Madrid, Barcelona, Chelsea...