Nogomet
0

Nakon Fostera, Capello ostao i bez Jamesa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski nogometni selektor Fabio Capello neće moći računati na usluge prvog vratara reprezentacije Davida Jamesa u naredne dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Naime, James, koji je branio u svih dosad odigranih pet kvalifikacijskih utakmica, propustio je premierligaški ogled svog Portsmoutha i Sunderlanda u ponedjeljak radi povrede ramena, a iz kluba su na svojim internet stranicama objavili da će biti uskoro podvrgnut i operaciji.

'James će biti operiran ove sedmice u Londonu kako bi bio spreman za sljedeću sezonu', stoji u Portsmouthovom saopćenju.

Zanimljivo je da je James do utakmice sa Sunderlandom odigrao sve utakmice za Portsmouth u Premier ligi ove sezone.

Kako je ranije iz reprezentativnih akcija otpao i rezervni golman Manchester Uniteda Ben Foster radi operacije palca šake, vjerovatno će Capellov prvi izbor u narednim utakmicama biti West Hamov Robert Green ili Blackburnov Paul Robinson.

Engleska je vodeća momčad kvalifikacijske grupe 6 za SP 2010. godine s maksimalnih 15 bodova iz pet odigranih utakmica, a sljedeća dva dvoboja donose joj Kazahstan u gostima (6. juna) i Andoru kod kuće (10. juna).