Premijer liga BiH
0

Najzanimljivije će biti na Grbavici

Sarajevo-x.com
Sa utakmice Željezničar - Rudar (Foto: F. Krvavac/Fotoservis.info)
Sa utakmice Željezničar - Rudar (Foto: F. Krvavac/Fotoservis.info)
U okviru 9. kola Premijer lige BiH danas je na programu pet utakmica. Na Grbavici gostuje Sloboda. Izabranici Amara Osima imaju težak ispit protiv kluba koji je u posljednjih nekoliko godina stanovao u samom vrhu bh. lige. Ipak, ove sezone situacija nije takva, jer je tuzlanska ekipa u donjem dijelu tabele.

“Ako želimo pobijediti, moramo drastično promijeniti pristup igri od posljednje utakmice. Mi igramo dobro, ali ne dajemo golove”, upozorava strateg tima sa Grbavice.

Pravo nastupa nemaju Milan Ćulum (zbog crvenog kartona iz Vrapčića) i Elvis Mešić (tri žuta kartona). No, i pored toga u “dolini ćupova” izgovara se samo jedna riječ - pobjeda.

Čelik će vitalna tri boda tražiti u sudaru sa Laktašima. Nemaju puno izbora, u igri je samo pobjeda koji bi ih približila luci spasa. Slično razmišljaju i u gradačačkoj Zvijezdi koja dočekuje sarajevski Olimpik. Sve osim osvajanja tri boda dodatno bi zagorčalo premijerligaški život.

Leotar će svoj briljantan pobjednički niz pokušati nastaviti u dvoboju sa Travnikom. U gradu na Trebišnjici vjeruju da mogu do novog trijumfa, mada sa dosta respekta govore o timu sa Pirote.

Rudar iz Prijedora pokušaće prekinuti nevjerovatnu seriju Borca. Koliko su Banjalučani superiorni pokazali su u kup utakmici sa Širokim Brijegom. Naime, bez pet standardnih prvotimaca savladali su izuzetno kvalitetni sastav sa Pecare. Prema njihovim najavama u komšiluk putuju po nova tri boda.

Parovi i satnica:

Željezničar – Sloboda 18.30 sati Čelik – Laktaši 15.30 sati Zvijezda – Olimpik 15.30 sati Leotar – Travnik 15.30 sati Rudar – Borac 15.30 sati

Sutra igraju Široki Brijeg – Sarajevo, Zrinjski – Velež i Slavija – Modriča.