Konačno odlazi
0

Najstariji fudbalski trener ide u penziju u 93. godini

Sarajevo-x.com
Najstariji fudbalski trener na svijetu Ivor Powell, šef stručnog štaba Univerziteta Bath konačno je odlučio okačiti pištaljku o klin u 93. godini.

Fudbalska legenda jedan je od najvećih igrača svoje generacije, a skupio je 14 nastupa za reprezentaciju Velsa. Na vrhuncu karijere 1948. godine njegov prelazak u Aston Villu za 20.000 eura oborio je rekord u visini transfera za jednog stopera.

Velški čarobnjak, sedmi sin oca koji je također bio sedmi sin u porodici, svoje znanje prenosio je na više od 4.000 studenata tokom četiri decenije treniranja na Univerzitetu Bath.

Na oproštajnu zabavu održanu u ponedjeljak pristizale su poruke od njegovih bivših učenika iz čitavog svijeta. Univerzitet na kojem je proveo veći dio svoje trenerske karijere studentima će dijeliti stipendije sa njegovim imenom.

Ipak, Ivor ne misli odustajati od svog posla, jer će nastaviti svoj rad na dobrovoljnoj bazi jednom sedmično.

"Veoma sam ponosan na ono što sam uradio. Bio sam vrlo sretan na Univerzitetu i to zaista mislim. Vraćat ću se sve dok budem sposoban za rad", rekao je Powell.

Prije dvije godine Powell je govorio o svojoj fudbalskoj karijeri.

"Kada vidim današnji fudbal, povlačenje dresova, udaranje, ponosan sam što nikad nisam isključen. Naravno da sam žestoko startovao, ali nikada nisam kasnio. Današnja grubost i okrutnost nisu postojale u moje vrijeme, a to je sve zbog novca", rekao je Ivor, piše Daily Mail.

On je kazao da je njegova plata bila 10 eura, dva eura su dobivali za pobjedu i euro za remi.