Nogomet
2

Na Koševu ulogu favorita prepustili Atromitosu, ali vjeruju u uspjeh

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uoči sutrašnje prve utakmice 3. pretkola Evropske lige u kojoj Sarajevo dočekuje grčki Atromitos, u klupskim prostorijama našeg predstavnika je danas održana konferencija za medije, kojoj su se novinarima obratili predstavnici DIvova.

Trener FK Sarajevo Dženan Uščuplć je ulogu favorita prepustio Atromitosu, ali je istakao da je njegova ekipa spremna i da ima određene šanse za plasman dalje.

"Dolazi nam dobra ekipa sastavljena od kvalitetnih igrača. Oni već četiri godine igraju zajedno i ugirani su. Nastupaju u veoma jakoj ligi, a prošlu sezonu su završili iza Olyimpiakosa i PAOK-a. Atromitos je izraziti favorit, ali i mi imamo svoje šanse. Maksimalno smo trenirali prethodnih dana i spremni smo. Probat ćemo napraviti kvalitetan rezultat za revanš u Grčkoj", izjavio je Uščuplić.

Sportski direktor kluba sa Koševa, Abdulah Ibraković, uvjeren je da Sarajevo može ostvariti dobar rezultat.

"Prije svega, čestitam ekipi na plasmanu u 3. pretkolo. Pokazali smo kvalitet i karakter, a sada nas očekuje najteži ispit kvalitete i zrelosti. Pripreme ulijevaju nadu u prolaz u play off. Mi smo već pokazali da se možemo nositi sa snažnim ekipama koje nastupaju u mnogo jačim ligama nego je to Premijer liga BiH. Pokazali smo ozbiljnost i sada čvrsto vjerujemo u dobar rezultat", kazao Ibraković

Kapiten Bordo ekipe, Amer Dupovac, pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu na putu do pozitivnog rezultata.

"Svi smo spremni i željno očekujemo utakmicu protiv Atromitosa. Protivnici su favoriti , ali mi vjerujemo da možemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat u revanšu. Nadam se i da će posjeta biti veća, jer bez navijača ne možemo dalje", rekao je Dupovac.

Utakmica Sarajevo - Atromitos se igra sutra s početkom u 20:30 sati.