Nepobjedivi Rossoneri
51

Na današnji dan Capellov Milan je osvojio titulu bez poraza u italijanskoj Seriji A

F. Z.
Na današnji dan 1992. godine nogometaši Milana slavili su u posljednjem kolu italijanske Serije A u sezoni 1991/1992. protiv Foggije rezultatom 8:2 i osvojili su titulu prvaka Italije bez poraza u prvenstvu.

Milan je u 34 odigrane utakmice u Seriji A upisao 22 pobjede i 12 remija, a niz bez poraza u Seriji A na kraju je trajao nevjerovatnih 58 utakmica.

Capello je postao novi trener Milaneza, a na klupi je zamijenio legendarnog Arriga Sacchija koji je postao selektor Italije. Marco Van Basten odigrao je fantastičnu sezonu, a postigao je 25 pogodaka u Seriji A i bio je ubjedljivo najbolji strijelac lige.

Prije Milana ovakav podvig napravila je i Perugija u sezoni 1978/1979., ali nisu uspjeli osvojiti titulu prvaka. Juventus je uspio ponoviti uspjeh Milana u sezoni 2011/2012.

Milanov niz od 58 utakmica bez poraza trajao je od 1991. do 1993. godine, a to je rekord italijanskog nogometa. Zbog fantastičnih rezultata te sezone ekipa Milana u italijanskim medijima "zaradila" je nadimak "Gli Invicibili" (Nepobjedivi).

Za Milan su te sezone igrali Sebasitano Rossi, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Filippo Galli, Paolo Maldini, Mauro Tassotti, Demetrio Albertini, Carlo Ancelotti, Roberto Donadoni, Diego Fuser, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Daniele Massaro, Aldo Serena, Marco Van Basten i Marco Simone.

Capello je s Milanom osvojio četiri titule prvaka Italije, Ligu prvaka, Superkup Evrope i dva Superkupa Italije. Klub je napustio 1996. godine.