Nogomet
24

Muslin: Svi u Belgiji očekuju da Standard prođe dalje

Piše: Am. Dž.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Trener Standarda iz Liegea Slavoljub Muslin istakao je danas u Sarajevu da je njegov tim došao u glavni grad BiH bez nekoliko važnih igrača u odbrani.

On je govorio na press konferenciji uoči sutrašnjeg uzvratnog meča trećeg pretkola Evropske lige protiv Željezničara koji će od 20 sati biti odigran na stadionu Koševu.

"Kada nema igrača koji su inače standardni, to je onda problem. Međutim vidjelo se u prethodnim utakmicama da smo dobro odradili posao iako smo možda primili golove kada nismo trebali. Ali kada se primaju golovi nije to samo problem odbrane, već i cijelog tima, kako se taj tim brani", rekao je Muslin.

Očekuje da izostanak pojedinih igrača u odbrani neće biti veliki problem u sutrašnjoj utakmici. Govorio je i o kvalitetu Željezničara i Premijer lige BiH.

"Kada se vidi prvenstvo BiH i prvenstvo Belgije, očekivanja su da prođemo. Prema našim navijačima imamo najveću obavezu, a mediji u Belgiji također očekuju da prođemo", kazao je Muslin i dodao da je Standard na papiru favorit.