Nogomet
0

Musemić: Sve osim pobjede nad Olimpicom bi za nas bilo katastrofa

Klix.ba
U okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH ekipa Mladosti će na domaćem terenu ugostiti Olimpic, a utakmica se igra u subotu od 13 sati.

Tim trenera Husrefa Musemića će nakon "posta" od pet kola pokušati doći do pobjede protiv Olimpica, koji je na začelju premijerligaške tabele.

"Na papiru smo favoriti, ali neće biti lako. Ekipa koja u tri kola postigne osam golova sigurno da ima određeni kvalitet. Za nas bi sve osim pobjede u ovom trenutku bila katastrofa s obzirom na to da smo već jako puno bodova prosuli. Uz dužno poštovanje i respekt prema Olimpicu, mislim da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist i onda se pripremati za naredni susret", rekao je Musemić.

Dobojani će u ovom susretu biti lišeni usluga Ramovića i Galića, koji imaju po tri žuta kartona, a u taboru Mladosti pozivaju na oprez budući da će nasuprot sebe imati mladu ekipu Olimpica koja je željna dokazivanja.

''Nimalo laka utakmica za nas bez obzira što je Olimpic posljednji na tabeli. I nama i njima su potrebni bodovi. Mi moramo igrati na pobjedu kako bi izašli iz krize u kojoj se nalazimo. Maksimalno ozbiljno moramo pristupiti utakmici, biti požrtvovani i koncentrisani, a vjerujem da rezultat neće izostati.", rekao je nogometaš Aladin Šišić u svom obraćanju novinarima.

Mladi napadač Mladosti Mićo Kuzmanović ističe da njegovu ekipu ne smije zavarati Olimpicova pozicija na tabeli.

''Svi znamo da je Olimpic posljednji na tabeli, ali to nas ne smije zavarati. Imaju jako kvalitetnu i mladu ekipu koja je željna dokazivanja. Naš cilj je naravno da slavimo pred domaćom publikom i mislim da ako budemo na nivou i prije svega ako budemo slušali instrukcije šefa, pobjeda neće doći u pitanje", kazao je Kuzmanović.

Susret između Mladosti i Olimpica igra se u subotu od 13 sati. Ovaj duel će suditi Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva s asistentima Čedomirom Vićićem iz Ugljevika i Arnelom Novalićem iz Doboja, dok je četvrti sudija Elvis Mujić iz Banovića.

Za delegata susreta imenovan je Ivica Galić iz Mostara, dok je posmatrač suđenja Izet Čejvanović iz Tuzle.