U Los Angelesu
0

Musa objasnio zašto je teško pripremiti utakmicu protiv SAD-a, Ovčina i Begić se raduju debiju

H. H.
Slaven Musa (Foto: Screenshot)
Slaven Musa (Foto: Screenshot)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine spremaju se za prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama, a za većinu reprezentativaca to će biti debi u nacionalnom dresu.

Trener u stručnom štabu našeg tima Slaven Musa objasnio je zašto je teško pripremiti utakmicu protiv SAD.

"Teško se pripremati za ovu utakmicu jer ne možemo napraviti videoanalizu njihovih utakmica jer su i oni uglavnom pozvali igrače iz njihove MLS lige. Igrači koji igraju u Evropi i inostranstvu nisu pozvani. Ali ja očekujem jednu dobru, čvrstu, tvrdu, kvalitetnu utakmicu sa obe strane. Momci se bore za sebe, bore se za kasnije pozive u svoje reprezentacije, tako da vidjet ćemo kako će to izgledati", zaključio je Musa.

Haris Ovčina (Foto: NS BiH)
Haris Ovčina (Foto: NS BiH)

Nogometaš Veleža Haris Ovčina raduje se debiju i obećava maksimalno zalaganje.

"Ne mogu kriti oduševljenje. Kad sam počeo igrati nogomet sanjao sam da ću obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, a evo dobri rezultati u Evropi i dobre igre Veleža ove godine nisu prošle nezapaženo kod selektora. Ovim putem bih da mu se zahvalim što mi je pružio šansu da pokažem svoj kvalitet i nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje", kazao je Ovčina, dodavši:

"Do ovih je momaka da pokažu jednu veliku volju i borbu, a na taj način sigurno da možemo odgovoriti. Mi ne znamo nešto puno o njima, a tako ni oni o nama. Mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo ovaj grb koji nosimo na svojim prsima i to je ono što sigurno mogu da obećam, a vidjet ćemo kakva će biti utakmica", zaključio je igrač Veleža.

Amar Begić (Foto: NS BiH)
Amar Begić (Foto: NS BiH)

Prvi put poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je mladi vezista Borca Amar Begić.

"Poziv u reprezentaciju je nešto o čemu sanja svaki mladi igrač i ovo je velika stvar za mene. Meni se ispunio taj dječački san i daću sve od sebe da ispunim očekivanja. Dobro se poznajemo svi mi koji smo pozvani i pripreme smo počeli u odličnom ambijentu. Protivnik nam je nepoznanica, ali potrudićemo se da skupimo što više informacija o njima. Daćemo svoj maksimum i vjerujem da zajedništvom možemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je Begić.

Zmajevi će u Zenici odraditi još dva treninga, a u ponedjeljak ujutro putuju u Los Angeles.