Nogomet
32

Muharemović više nije direktor FK Željezničar: Došlo je do zasićenja

Piše: J. H.
Dželaludin Muharemović (Foto: Klix.ba)
Dželaludin Muharemović (Foto: Klix.ba)
Dželaludin Muharemović više nije direktor FK Željezničar. Ostavku na ovo mjesto pravda zasićenjem, a odluku o napuštanju tima sa Grbavice je donio prije mjesec dana.

Ipak, Muharemović je odlučio sačekati sa saopštenjem svoje odluke do okončanja Skupštine FK Željezničar na kojoj su prije četiri dana predstavljeni rezultati rada kluba u protekloj godini.

Svoju odluku bivši napadač Želje saopštio je predsjedniku Izvršnog odbora Almiru Grediću.

"Nema tu mnogo filozofije. Jednostavno, došlo je do zasićenja i treba mi nešto drugo", kaže Muharemović za Klix.ba.

Iako se spekulisalo o navodno lošim odnosima s menadžerom Amarom Osimom, sada već bivši direktor kluba demantuje takve navode.

"Tu nema istine. To nije razlog niti može biti razlog za moj odlazak. Što se našeg odnosa tiče, on je krajnje profesionalan i normalan. Amar je radio svoj posao, ja svoj i naravno da je bilo neslaganja i nesuglasica oko određenih stvari, ali za sve je nađeno rješenje. Nismo svi isti i svi imamo različita mišljenja", dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, osjetio je da se vrti u krug što nije mogao prihvatiti kao direktor Kluba. O eventualnom drugom angažmanu, Muharemović kaže da mu je potreban neki novi izazov.

"Vidjet ćemo, čitav život sam u sportu i nogometu gdje ću vjerovatno ostati. Moguće je trenerski angžaman, posjedujem profi licencu tako da prema tome imam i određene afinitete. Vjerovatno će se ići u tom pravcu", kaže Muharemović koji nije isključio angažman u nekom od klubova Premijer lige BiH.

Što se tiče finansijske situacije u klubu sa Grbavice, Muharemović kaže da klub ostavlja u istom stanju kao što je bio prošle ili pretprošle godine.

"Klub funkcioniše i radi. Naravno, svi klubovi u BiH imaju probleme, ali rezultati kluba i izvještaji pokazuju da je situacija normalna. Klub nije imao većih problema i mislim da ih neće imati. Uz normalan rad, ponašanje i odnos, mislim da će tako i biti. Željo je moj klub, ja sam njegov", kaže Dželaludin Muharemović na kraju razgovora za Klix.ba.