Safet Sušić za Sarajevo-x.com
21

VIDEO / "Muhamed Bešić je budućnost bh. nogometa"

Razgovarao: E. Isanović
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, trenutno boravi u Sarajevu. Kako nam je istakao želi da završi mnogobrojne obaveze kako bi Spahić i društvo u potpunom miru dočekali okupljanje 4. oktobra u glavnom gradu BiH.

Četiri dana kasnije "zmajevi" gostuju u Albaniji u okviru 3. kola grupe D kvalifikacija za odlazak na kontinentalnu smotru 2012. Kako šef nacionalne vrste iščekuje taj okršaj?

"Pregledao sam dvoboj Albanije sa Rumunijom. Također, dobio sam kasetu utakmice sa Luksemburgom. Ono što odmah 'upada u oko' jeste činjenica da naš naredni suparnik igra dosta tvrdo. Formacijski to izgleda 4-5-1. Teško i primaju i daju golove. Najveća prijetnja po naš gol bit će Erion Bogdani koji igra u zahtjevnoj italijanskoj ligi", kaže Sušić za Sarajevo-x.com.

Nije želio otkrivati finese.

"Uvijek analiziram protivnika, ali mi imamo svoj stil. No, ne bih o detaljima.Važno je kako ćemo djelovati kao kolektiv.Vjerujem da imamo više argumenata za pobjedu u Tirani."

Na pitanje da li će na okupljanju biti novih imena, odgovara:

"Ne. Muslimović ponovo neće biti sa nama, zbog povrede. Ovaj put ću pozvati maksimalno 19 nogometaša. Neću da se dovedem u situaciju da ih bude 22, pa da onda njih četiri ili pet mora na tribine. Teret će iznijeti igrači koji su nastupali u predhodne dvije utakmice."

Pohvalno je govorio o Muhamedu Bešiću (18), stoperu njemačkog "HSV-a".

"Mnogi me pitaju za Bešića. Radi se o sjajnom nogometašu. Ipak, on je još uvijek daleko od udarne postave u svom klubu, ali je, svakako, pred njim velika karijera. Hvalio ga je selektor mlade reprezentacije, kao i mnoga relevantna nogometna lica. Čim počne povremeno igrati, ne mora stalno, odmah ću ga 'gurnuti' u najjači državni tim. On je budućnost bh. nogometa", zaključio je razgovor za naš portal Safet Sušić.