Ostavio dubok trag
54

Možete li ga prepoznati: Igrao sa Zmajevima, a nakon presađivanja kose privlači pažnju

D. P.
Demba Ba tokom gostovanja u emisiji Premier lige (Foto: Screenshot)
Demba Ba tokom gostovanja u emisiji Premier lige (Foto: Screenshot)
Brojni nogometaši su promijenili izgled nakon što su se podvrgnuli tretmanu presađivanja kose, a najnovije ime u nizu je bivši senegalski reprezentativac Demba Ba.

Pepe, Wayne Rooney, Rob Holding, Antonio Conte i brojni drugi popularni sportisti, uključujući i neke bosanskohercegovačke nogometaše, odlučili su se na ovaj tretman koji je pokazao zavidne rezultate.

Najnoviji među njima je proslavljeni Senegalac Demba Ba. Nekadašnji napadač Chelseaja presadio je kosu i izgleda potpuno drugačije u odnosu na izgled po kojem ga pamtimo.

Fanovi na društvenim mrežama nisu ga mogli prepoznati na posljednjem gostovanju u programu objavljenom na zvaničnoj stranici Premier lige. Neki su se našalili da je to jedan od najvećih "preokreta" u historiji nogometa.

Demba Ba je, podsjetimo, karijeru završio prije nekoliko mjeseci. Iako mnogi smatraju da je mogao ostvariti i više, na kraju je otišao u penziju s peharom Evropske lige i dva trofeja prvaka Turske.

U Premier ligi igrao je za Chelsea, West Ham i Newcastle. S njemačkim Hoffenheimom je ispisao historiju kada je od amaterskog ranga stigao do Bundeslige, a igrao je još u Francuskoj, Turskoj, Belgiji, Kini i Švicarskoj.

Ono što je zanimljivo jeste da je gotovo tokom cijele karijere svlačionice dijelio s bh. reprezentativcima. Od svih saigrača u karijeri najviše puta je na terenu zaigrao sa Sejadom Salihovićem, a u Hoffenheimu je igrao i s Vedadom Ibiševićem. S Edinom Višćom je osvajao titule u Turskoj, a igrao je još i s Adnanom Čustovićem u Mouscronu.