Alex Ferguson
0

"Možemo osvojiti Ligu prvaka"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Priznao je Sir Alex Ferguson da je strahovao nakon vlastite odluke da odmori većinu igrača prve ekipe u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Schalkea. No, strah se pokazao nepotrebnim.

I tim sastavljen većinom od rezervnih nogometaša potopio je Schalke s 4-1 i tako potvrdio trijumf iz prve utakmice (2-0), odigrane prošle sedmice u Njemačkoj. Manchester United će u finalu, 28. svibnja na Wembleyju, igrati protiv Barcelone.

"Nisam spavao prošlu noć, razmišljao sam o udarnoj postavi. Četiri puta sam se probudio... Ali, ovi momci koji su danas igrali su me učinili ponosnim. Činjenica da se radilo o polufinalu Lige prvaka me je tjerala na preispitivanje odluke o sastavu, pitao sam se jesam li donio dobru odluku, ali drago mi je da se potez pokazao opravdanim", rekao je Ferguson koji je sačuvao najvažnije igrače za derbi protiv Chelseaja u Premiershipu predstojećeg vikenda.

Okrenuo se Škot potom i finalnom okršaju protiv Barcelone čiji je trener Pep Guardiola u srijedu bio na Old Traffordu, ali nije mogao proučiti igru najjače postave Manchestera.

"Barca nedvojbeno igra sjajan nogomet, užitak ih je gledati. No, moji igrači su sposobni osvojiti Ligu prvaka, imamo ekipu punu kvalitete."

Unitedov 40-godišnji golman Edwin van der Sar će u finalu Lige prvaka igrati posljednju utakmicu u karijeri.

"Barcelona igra jako dobar nogomet, bit će nam vrlo teško. No, moramo izvući pouke iz posljednjeg finala protiv njih, prije dvije godine, bolje se pripremiti ovaj put i suprotstaviti im se na drugačiji način. Nadam se da će rezultat biti povoljniji za nas", rekao je Holanđanin, prisjetivši se pobjede Barcelone (2-0) na rimskom Olimpicu.