Nogomet
4

Mourinho: Volio bih da se Sahin naigra u Arsenalu

Totalsport
Nuri Sahin (Foto: Arhiv/AFP)
Nuri Sahin (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho, trener nogometaša Reala iz Madrida, govorio je o svoja dva igrača koja se nalaze na izlaznim vratima Santiago Bernabeua.

U pitanju su Turčin Nuri Sahin i Brazilac Kaka. Za 23-godišnjeg turskog veznjaka, koji je pompozno doveden iz Borussije Dortmund, ali je zbog povreda i jake konkurencije zasad vrlo malo igrao za Real, se spominje da odlazi prema Emirates stadionu. Arsenal je, naime, blizu dogovora da dovede ovog nogometaša na jednogodišnju posudbu.

"Nezgodan je Real klub. Konkurencija je stvarno jaka i mnogi kvalitetni nogometaši ne dobijaju priliku za igru koliko bi trebali i koliko sami žele. Sahinu je stvarno teško u Realu, jer mnogo igrača mu priječi put prema prvom timu. Taj je momak sjajan i znam da samo želi igrati. Zbog toga bih volio da ode u Arsenal, da ode tamo i pokaže koliko može. Znam da će nešto kasnije u svojoj karijeri moći u Realu pokazati sve što zna. Volim ga i cijenim ga, ali imat će daleko više prilika u Arsenalu. Zato želim da igra iduće sezone u Londonu", rekao je Mourinho.

O Kaki je Portugalac rekao sljedeće:

"Njega ne bih volio izgubiti. Imao je dosta problema, ali je odigrao mnogo bitnih trenutaka u Realu. I prošle sezone i prije. Želim da radi punom snagom kod nas. Da trenira iz petnih žila, da koristi svoje prilike. Svi znamo koliko je dobar i tačno znam da će nam trebati ove sezone", zaključio je Mourinho.