Prilikom odlaska iz kluba
36

Mourinho u ormariću ostavio prsten koji su mu poklonili igrači Rome nakon osvajanja Konferencijske lige

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Portugalski nogometni stručnjak, Jose Mourinho, navodno je smatrao da ga je ekipa izdala kada je dobio otkaz u Romi, a prilikom odlaska je ostavio prsten koji je dobio nakon osvajanja Konferencijske lige s Vučicom.

Mourinho je dobio otkaz u januaru nakon bolnog poraza na gostovanju kod Milana, kada je bilo 3:1 za Rossonere, a time je okončan njegov "mandat" u rimskom klubu, koji je trajao 30 mjeseci.

Otkaz Portugalcu nije dobro "sjeo" navijačima Rome, no nekadašnji nogometaš Daniele De Rossi je stigao kao zamjena te je ponovo osvojio njihova srca. Mourinho se povezivao s Napolijem i još nekim klubovima, no i daje je bez posla.

Il Messaggero piše da je Mourinho prilikom odlaska iz trening centra u Trigoriji ostavio prsten u ormariću nogometaša Lorenza Pellegrinija, a riječ je o prstenu koji mu je ekipa poklonila nakon osvajanja pomenutog takmičenja. Navodno, osjećao je da su ga izdali igrači, koji su odmah podržali izbor De Rossija.

Mourinho ima historiju poklanjanja predmeta koje je dobijao prilikom osvajanja raznih takmičenja, tako da je ranije bacao svoje medalje u publiku.