Nakon utakmice Real-Barcelona
8

Mourinho: Ronaldo i Messi su s druge planete

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Oduševljenje dvojicom najboljih nogometaša današnjice, Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, izrazio je trener Real Madrida Jose Mourinho nakon što je njegova ekipa na Camp Nouu odigrala 2-2 protiv Barcelone.

Utakmicu 7. kola Primere obilježila su spomenuta dvojica genijalaca, svaki je postigao po dva pogotka i odvukao svoju ekipu do boda.

"Trebalo bi biti zabranjeno reći ko je najbolji igrač svijeta. Obojica su s druge planete", istakao je Mourinho.

"Naravno da bi mi bilo draže da moj igrač dobije Zlatnu loptu budući da je u prošloj sezoni osvojio najjaču ligu svijeta, ali obojica su sjajna", dodao je portugalski stručnjak, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.

Jasno, u svome je stilu imao i primjedbu.

"Moje je mišljenje da je ovo najpravedniji rezultat s obzirom na to što se događalo na terenu. Sudija je bio dobar, ali napravio je jednu ključnu grešku", rekao je Mourinho, ali nije precizirao o kojoj se greški radi.

"Real je gospodski klub i njegova je filozofija da se ne govori o suđenju. Ja sam protiv toga, ali poštujem to. Volim nogomet, volim svoje igrače, volim ovaj projekt i želim ga nastaviti."

Za kraj je Mourinho prokomentirao i igru Mesuta Özila kojem je dao prednost u odnosu na Luku Modrića i nije pogriješio. Nijemac je, naime, pokrenuo akciju kod prvog gola Ronalda, a nakon toga mu je poslao sjajnu loptu za izjednačujući gol: bila je to prva Nijemčeva asistencija ove sezone u Primeri.

"Mesut je pokazao svoj kvalitet. U drugom poluvremenu sam ga izvadio zato što je bio iscrpljen. No, ukupno je odradio fantastičan posao."