Nogomet
0

Mourinho potvrdio pregovore s Khedirom, dolazi i Özil?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Ovog ljeta nećemo biti "kraljevi prijelaznog roka", izjavio je u razgovoru za madridski dnevnik AS trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho.

"Kladim se s bilo kime da je bolja stara i uobičajena filozofija Reala: kupovati igrače s perspektivom, s prostorom za učenje i napredak. Potpisali smo tako Argentinca Angela de Mariju, koji jest skup (cca 30 miliona eura, op. a.) ali ima sjajan potencijal, a činimo sve da bismo doveli Nijemca Samija Khediru, koji također ima u svojoj igri golem prostor za napredak. To je tržišni smjer koji ja preferiram", rekao je Mourinho javno time izrazivši neslaganje s politikom "galacticosa" predsjednika Florentina Pereza.

Nije poznata predsjednikova reakcija na izjave trenera, no i on bi morao biti zadovoljan: nakon što je prošle godine potrošio dva budžeta samo na dovođenje skupocjenih pojačanja, i Perezu bi štednja dobro došla.

"Trebaju nam još stoper i veznjak, ali s ravnotežom i bez dramatike. Imamo sjajan temelj ekipe iz prošle sezone i to će među igračima izazvati pozitivnu konkurenciju. Komplicirano je to za objasniti, ali kad se Real zainteresiran za nekog igrača, cijene počinju astronomski rasti" zaključio je Portugalac.

AS također piše da je Mourinhova preostala igračka želja u veznom redu drugi Nijemac, Werderov kreativni veznjak Mesut Özil (21). Isti izvor navodi da su Madriđani već razgovarali s Özilovim predstavnicima iz kompanije Eurofin Sport, te da bi realna cijena za otkup preostale godine dana Özilova ugovora s Werderom bila oko 16 miliona eura.