Fred na klupi
4

Mourinho objasnio zbog čega pojačanje od 58 miliona eura nema minutažu

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je na konferenciji za medije pred meč protiv Fulhama da će Brazilac Fred, koji je u klub stigao tokom ljetnog prijelaznog roka, igrati puno bolje kada tim popravi igru u odbrani.

Fred je u Manchester United došao kao veliko pojačanje iz Šahtara za 58 miliona eura, ali još uvijek nije ispunio očekivanja ni trenera Mourinha, ali ni navijača.

On je u klub stigao kao zamjena za Michaela Carricka koji je završio igračku karijeru, ali se za sada nije pokazao ni približno onome što se od njega očekivalo. Mourinho smatra da je za to potrebno vrijeme i da Fred treba ići korak po korak, a da će njegovo vrijeme doći onog trenutka kada United bude igrao bolje u defanzivi.

"Korak po korak, imate i druge igrače u drugim klubovima koji trebaju vrijeme i koji igraju manje nego Fred. Mislim da će Fred igrati puno bolje kada ekipa bude defanzivno snažnija i da će se situacija u potpunosti promijeniti u njegovu korist", rekao je Mourinho.

Fred je posljednju utakmicu od prve minute igrao 3. novembra kada su Crveni đavoli ujedno upisali i posljednju pobjedu.

Mourinho je dodao da još uvijek ne zna koji će igrači početi utakmicu i da se mnogi od njih nalaze pod upitnikom.

"Vidjet ćemo koliko su igrači spremni, a više odgovora imat ćemo na treningu. Pod upitnikom su Smalling, Jones, Martial i Bailly", otkrio je Mourinho.

U sljedećem kolu Manchester United igra protiv Fulhama na domaćem terenu, a meč se igra u subotu od 16:00 sati.