Nogomet
40

Mourinho: Ne poštujete me kao Wengera, titulu sam osvojio prije 18 mjeseci, a ne 18 godina

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je na konferenciji za medije pred derbi sa Arsenalom na Old Traffordu govorio o periodu nakon otkaza u Chelseaju i o ciljevima koje ima kao trener Uniteda. Naglasio je da ga javnost ne cijeni kao Arsene Wengera iako francuski stručnjak ima duži "post" kada je riječ o ligaškim trofejima.

Portugalac tvrdi da je odmah nakon otkaza u Chelseaju mogao naći posao, da je imao mnogo ponuda, ali da je čekao ponudu kakvu želi.

"Ja sam u klubu u kojem sam želio biti. To je jednostavno. Kada sam otpušten iz Chelseaja nisam bio u opasnosti, imao sam mnogo ponuda. Ne želim pričati o njima, jer to je pitanje principa, ali mogao sam raditi već sedam dana kasnije. Mogao sam raditi u nekim od najvećih klubova Evrope i čekao sam šansu da radim u klubu koji ja želim. Bio sam šampion sa četiri različita kluba i želim biti šampion u svakom klubu u kojem radim. To bi bio poprilično lijep rekord ako to uspijem. Tako da želim to učiniti i u Manchester Unitedu", kazao je Mourinho.

Osvrnuo se i na kritike koje su upućene u vrijeme krize u Chelseaju, ali i u Unitedu. Smatra da Wenger ima veće poštovanje iako je posljednju titulu Premiershipa osvojio 2004. godine.

"MIslim da Wenger ima respekt od svih vas. Ne mislim da ja to imam. Posebno zbog toga što je moja posljednja titula osvojena prije 18 mjeseci, a ne prije 18 godina. Tako da mislim da ne dobijam respekt", poručio je The Special One.

Govoreći o incidentu vezanom za Waynea Rooneyja, Mourinho je kazao da to ne želi komentarisati, jer se desilo za vrijeme Rooneyjevog boravka u reprezentaciji.

"Ono što se desilo u reprezentaciji, desilo se u reprezentaciji. Ne želim komentarisati. Kada igrači odu u reprezentaciju, pripadaju njoj. Šta god se desi, ne želim se miješati", rekao je Mourinho.

Portugalac nikada nije poražen od Arsenala u ligi, ali smatra da to ne znači ništa prije ovog derbija.

"Svaki meč je posebno izoliran događaj i nema ništa sa onim što se događalo prije. To je jedan meč i u tom trenutku ne mislim o prethodnim rekordima", saopćio je Jose Mourinho.

Meč između Manchester Uniteda i Arsenala u okviru 12. kola Premiershipa na rasporedu je sutra od 13:30 sati na Old Traffordu.

Manchester United je trenutno šesti na tabeli sa 18 bodova, dok je Arsenal četvrti sa 24 boda. Prvi je Liverpool sa 26 bodova.