Nogomet
17

Rooney se izvinio zbog "neprikladnih" fotografija, Mourinho ljut na Savez

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prema pisanju britanskog tabloida The Sun Wayne Rooney je nakon pobjede Engleske nad Škotskom (3:0) proteklog petka do dugo u noć bio na jednom vjenčanju, obavljenom u hotelu u kojem je odsjedala reprezentacija Engleske, pri čemu je konzumirao alkohol. Tom prilikom je i fotografisan. Rooney poriče konzumiranje alkohola, ali je incident svakako razljutio trenera Manchester Uniteda koji je ljut na Fudbalski savez Engleske.

Rooney se na vjenčanju u majici engleske reprezentacije fotografisao sa fanovima. Na jednoj od fotografija Rooney na kauču sjedi sa dvije djevojke, a The Sun fotku opisuje riječima: "Wayne Rooney je 'toliko pijan da ne može stajati' dok se opušta sa dvije mlade žene na vjenčanju."

The Sun navodi da su radnici hotela šokirani Rooneyjevim ponašanjem, a neki od njih govore da je jedva mogao pričati. "Niko nije mogao vjerovati da je to kapiten Engleske", kazao je jedan, a prenosi The Sun.

Rooneyjev lasnogovornik je kazao da je on boravio sa ostatkom engleskog tima i da je izlazio u susret fanovima koji su tražili fotografisanje i autograme.

Kasnije se Rooney izvnio te u saopćenju naveo da mu je žao zbog fotografija koje su izašle u javnost.

"Iako je to bio slobodan dan za cijelu ekipu i stručni štab, on upotpunosti shvata da fotografije nisu prikladne nekome poput njega", stoji u saopćenju te se navodi da je Rooney uputio izvinjenje selektoru Engleske Garethu Southgateu, kao i svim mladim fanovima koji su vidjeli fotografije.

Sky Sports tvrdi da Jose Mourinho nema problema sa Rooneyjevim opuštanjem, ali je ljut na Savez, jer je dopustio Rooneyju da se ponaša tako pod odgovornošću ljudi iz Saveza. Portugalcu smeta što je sve izašlo u javnost.