Pred utakmicu u Madridu
1

Mourinho: Manchester City ide ka trofeju Lige prvaka

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho neobično je lijepo govorio o svom večerašnjem protivniku u Ligi prvaka, Manchester Cityju.

"Ne znam hoće li se to desiti ove sezone ili sljedeće, sa Mancinijem ili nekim drugim, ali naravno, smjerom kojim City ide, prije ili kasnije će stići do velikog trofeja", kazao je Mourinho, prenosi Mirror.

Tako je Mourinho predvidio da će Manchester City osvojiti trofej Lige prvaka, s tim da će prethodno možda morati otpustiti Roberta Mancinija. Portugalski stručnjak odavno govori kako se želi vratiti na Ostrvo, a itekako je svjestan da je na radaru Cityja, u slučaju da napusti Real. Mourinho baš nema sjajnu atmosferu u svlačionici nakon poraza u prvenstvu od Seville te je iskoristio priliku i u svom stilu najavio veliku utakmicu.

"Može li City ove godine osvojiti Ligu prvaka, to je pitanje za Mancinija, a ne za mene. Mislim da je na menadžeru da se izjasni u vezi sa ciljevima u sezoni. Ja vam mogu reći da mi u Realu i želimo i možemo osvojiti taj trofej, a City je samo naš veliki rival u grupi", kazao je Mourinho, koji je osvojio Ligu prvaka sa Interom u koji je došao nakon Mancinija.

Talijanski stručnjak je odgovori kako vjeruje u svoje igrače te da radi na tome da osvoji i Ligu prvaka. "Zajedno smo već dvije godine i siguran sam da nas očekuje svijetla budućnost, kao i trofej Lige prvaka. Ne znam kad ćemo to osvojiti, ali sam siguran da hoćemo", zaključio je Mancini.