Nogomet
8

Mostarski Zrinjski spreman za bitku protiv Maribora, kontranapadi najveći adut

Klix.ba
Aktuelni prvak BiH Zrinjski danas na stadionu Ljudski vrt igra uzvratni meč 2. pretkola Lige prvaka protiv Maribora.

Plemići su u gradu na Neretvi prije sedam dana odigrali obećavajućih 0:0 i sa dosta optimizma Mostarci očekuju revanš.

Prvi šef struke Branko Karačić naglašava da je uigravao određene varijante pred odlazak u Sloveniju.

"Nisam čovjek koji se lako mijenja i odstupa od svih zamisli i nogometne filozofije. Mi ćemo i protiv Maribora pokušati da kroz posjed lopte dođemo do pogotka i pozitivnog rezultata. Prošla utakmica je pokazala da možemo biti konkurentni favorizovanom protivniku iako još uvijek nismo dostigli željeni nivo. Sreća i bolja koncentracija mogu biti presudni", istakao je Karačić.

Čuvar mreže Zrinjskog Ratko Dujković smatra da bi prolazak u narednu rundu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja bio veliki uspjeh.

"Možemo se nositi sa slovenskim prvakom. To smo vidjeli Pod Bijelim brijegom", jasno je poručio Dujković.

Cilj Mostaraca bit će postizanje gola, što u konačnici može biti dovoljno za plasman dalje.

"Maribor je izuzetno jaka ekipa s mnogo kvaliteta, ali imaju i mane. To su njihovi bokovi, gdje mi vidimo šansu da u revanšu kontranapadima pokušamo doći do gola", podvukao je za Klix.ba nogometaš Plemića - Deni Simeunović.

I domaći sa dosta samopouzdanja očekuju uzvratni okršaj protiv bh. prvaka. Strateg Maribora Ante Šimundžija napominje da su njegovi izabranici prethodnih dana radili u ustaljenom ritmu.

"Atmosfera je dobra, nemamo povrijeđenih igrača i sa optimizmom očekujemo utakmicu sa Zrinjskim. Analizirali smo prvi meč koji je odigran u Mostaru. Igrači su spremni da se fokusiraju na novi dvoboj i da ispune postavljene zadatake. Znamo šta trebamo činiti. Nije prioritetno da se juriša na gol od prve minute. Zrinjski može biti itekako opasan, ako se potcijeni", kazao je Šimundžija.

Utakmica u Ljudskom vrtu počinje u 20:00 sati.