Josep Guardiola
0

"Mogli smo pobijediti, ali i ovako sam zadovoljan"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Trener nofometaša Barcelone Josep Guardiola nije bio nezadovoljan rezultatom 2-2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Arsenala u Londonu, iako je njegova ekipa golovima Zlatana Ibrahimovića vodila do 69. minute s 2-0 i u potpunosti nadigrala "topnike".

"Imali smo veliku priliku za pobjedu, ali nismo je uspjeli iskoristiti. Svejedno, ponosan sam na svoju ekipu koja je kontrolisala veći dio utakmice. Učinili smo koliko smo mogli, ali, u ovoj fazi takmičenja igrate protiv jakih rivala. Iako smo ispustili dva gola prednosti, zadovoljan sam rezultatom. On će nas još više mobilizirati i učiniti nas opreznima uoči uzvrata na našem stadionu. Ukoliko ne odigramo još jednu dobru utakmicu na Nou Campu, mogli bismo se oprostiti od odbrane naslova pobjednika Lige prvaka", lamentirao je Guardiola, te nastavio.

"Nema puno prostora za kritiku mog tima. Znali smo i prija dvoboja da ako i povedemo s 2-0 ili čak 3-0, još uvijek nismo završili posao, jer igramo protiv velikog suparnika. Stoga svojim igračima na kraju mogu samo čestitati na prikazanoj predstavi. Sada se opet okrećemo španskom prvenstvu", izjavio je Guardiola.