Odluka čelnika kluba
14

Modrić saznao dobru i lošu vijest: Ostaje u Realu, ali će biti rezerva duplo mlađem igraču

E. B.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić je saznao dobru i lošu vijest nakon sastanka s čelnicima Real Madrida kada je u pitanju njegova nogometna budućnost.

Modriću aktuelni ugovor s Realom važi do 30. juna, ali je već ranije odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i s predsjednikom kraljevskog kluba Florentinom Perezom usmeno dogovorio nastavak saradnje, pa je samo pitanje dana kad će Luka staviti svoj potpis na novi ugovor.

No, nakon posljednjih dešavanja desila se jedna veoma bitna promjena za Modrića. Nakon očajnih partija protiv Manchester Cityja, jasno je i Carlu Ancelottiju da mu je potrebna "svježa krv" u veznom redu, te je promijenio i plan kada je dolazak Judea Bellinghama u pitanju.

Iako je isprva ozbiljno razmišljao o tome da Modrić i u 38. godini bude jedan od ključnih igrača veznog reda, a da upola mlađi Bellingham (19) polako od njega "upija" znanje i DNK Reala, Ancelotti se, u dogovoru s čelnicima kluba, odlučio na drastičnu odluku, napisao je urednik Marce Carlos Carpio.

Belllingham, koji bi trebao doći u Real iz Borussije za 120 miliona eura i na taj način srušiti klupski rekord kojeg drži Eden Hazard (115 miliona), će odmah dobiti mjesto startera, a Modrić će biti prebačen na klupu i ulaziti u igru po potrebi, što je svakako scenarij kojem se kapiten Hrvatske nije nadao.

Također, i mjesto Tonija Kroosa je također "klimavo" jer Ancelotti želi da mu vezni red uz Bellinghama čine Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni.