Nezadovoljan statusom
34

Kapiten Reala odlazi frustriran iz kluba nakon što se zaoštrio odnos s trenerom

N. K.
Nacho i Luka Modrić su osvojili sve što se moglo osvojiti (Foto: EPA-EFE)
Nacho i Luka Modrić su osvojili sve što se moglo osvojiti (Foto: EPA-EFE)
Nacho Fernandez je ove sezone upisao 38 nastupa kao kapiten Real Madrida, ali Relevo piše da je nezadovoljan statusom koji ima i činjenicom da ga je Carlo Ancelotti nekoliko puta ostavio na klupi.

Ugovor mu vrijedi do kraja sezone i Relevo tvrdi da će tada napustiti klub dodajući kako je Ancelotti protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka izvadio Nacha i uveo Camavingu, a Tchouamenija povukao iz sredine u odbranu.

"Nacho se u Njemačkoj još jednom uvjerio da je njegov status drugačiji od onoga kojeg želi. To je dodatno zaoštrilo odnos s Ancelottijem. Izostankom povrijeđenih Militaa i Alabe otvorila mu se prilika da se pokaže u jednoj od svojih posljednjih sezona u Realu, ali dobio ju je u lošem trenutku. Loša forma dovela je do pucanja povjerenja stručnog štaba. Sve je počelo protiv Valencije na Mestalli. Nakon što je triput zaredom bio starter, Ancelotti je Nacha ostavio na klupi i oslonio se na Tchouamenija. Nachu se to nije svidjelo. Ponovilo se to dvije sedmice kasnije protiv Osasune na Santiago Bernabeuu, kada je Tchouameni bio partner Rüdigeru u odbrani, a potom i protiv Manchester Cityja u najvažnijoj utakmici sezone. Nacho je shvatio i prihvatio poruku, ali je bio frustriran jer je vidio da se na njega ne računa", pišu u tekstu.

Zaključuje se da je Nacho sretan u Madridu i klubu za koji igra više od dva desetljeća, ali da mu teško pada što ne igra te ujedno želi novi izazov u karijeri.

Na kraju teksta navode da mu je cilj osvojiti još jednu Ligu prvaka, dok je titula u La Ligi nadohvat ruke s obzirom na 11 bodova više od druge Barcelone.