Nogomet
0

MNK Centar se nije uspio plasirati u nastavak takmičenja UEFA Futsal kupa

Klix.ba
Višestruki prvak Bosne i Hercegovine u futsalu Malonogometni klub Centar, čiji je jedan od glavnih sponzora Općina Centar Sarajevo, pobjedom nad prvakom Litvanije, ekipom Baltija, osigurao je plasman u grupnu fazu UEFA Futsal kupa.

MNK Centar se na ovaj način drugu godinu zaredom plasirao u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja koje se ove godine održava u Italiji.

Ekipa Malonogometnog kluba Centar nije se uspjela plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa, nakon što je poražena u sve tri odigrane utakmice grupne faze.

Naime, od 11. do 16. oktobra ove godine naša ekipa igrala je protiv Sportinga CP (Portugal), Halle-Gooika (Belgija) i Real Rietija (Italija). U prvoj utakmici protiv Sportinga MNK Centar je savladan rezultatom 7:1. U narednom susretu protivnik je bio Real, ali uprkos dobroj igri ekipe iz Sarajeva, Real je zahvaljujući boljoj igri slavio pobjedu rezultatom 7:3. Za kraj je stigao duel protiv Halle-Gooika, a MNK je i pored dobre igre i ovoga puta doživio poraz i to rezultatom 4:3.

Za ekipu MNK Centar u Italiji su nastupili Omerbegović, Sipović, Radmilović, Mulahmetović, Jelić, Kapo, Mršo, Salčin, Jusić, Đuderija i Handžić, a najbolji strijelac ekipe bio je Nermin Jusić sa tri pogotka.