Ambicije vrh tabele
118

GFC Sarajevo počeo pripreme za narednu sezonu, stigla tri pojačanja

Klix.ba
Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)
Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)
Gradski futsal club Sarajevo, koji je ranije nosio naziv FC Centar, počeo je pripreme za narednu sezonu u futsal Premijer ligi BiH, koja bi trebala startati sredinom oktobra.

Novina od ove sezone jeste da svi klubovi moraju imati juniorske sastave, s tim što format takmičenja još nije definisan. Odluku će donijeti Izvršni odbor NS BiH, na jednoj od narednih sjednica.

Jedini premijerligaš iz glavnog grada BiH u novu sezonu ulazi sa dosta izmjena.

"Imamo novo ime kluba i nekoliko novih igrača, ali ambicije kluba uvijek ostaju iste – borba za sami vrh tabele. U ovom prelaznom roku ostali smo bez dvojice igrača, koji su odlučili potražiti sreću negdje drugo, ali smo na njihove pozicije doveli itekako kvalitetne alternative. Naša prednost će biti upravo činjenica da nećemo mnogo mijenjati u odnosu na prošlu sezonu, koju smo u trenutku početka pandemije završili kao treći, te finalisti Kupa BiH", kaže trener GFC Sarajevo Nijaz Mulahmetović, čiju ekipu su pojačali golman Adnan Delihasanović, te dvojac iz MNK Sloge Sabahudin Petak i Senid Hodžić.

Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)
Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)

"Delihasanović je nekadašnji reprezentativac naše zemlje i njegovo iskustvo će nam itekako dobro doći, a Petak je trenutni reprezentativac BiH i jedan od najperspektivnijih igrača u državi. Hodžić je dokazano ime u futsalu, a uz njih imamo i nekoliko mladih igrača, koje želimo afirmisati u narednoj sezoni, poput Duvnjaka, Sokolara i Bilića, koji će, uz već iskusne Handžića, Jusića, Mršu, Đuderiju i ostale, napredovati i sticati iskustvo, koje im je itekako potrebno", ističe Mulahmetović.

Iz GFC Sarajevo navode kako su u proteklom period imali mnogo problema kada je u pitanju finansiranje, kao što ih ima i svaki sportski kolektiv, ali dodaju kako su uspjeli prebroditi sve i iz svega izaći jači. Uz sve navedeno, najavili su i pokretanje Akademije futsala i to u saradnji sa jednim svjetski poznatim imenom, što će biti svojevrsno iznenađenje za cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i region.

Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)
Počele pripreme GFC Sarajeva (Foto: GFC Sarajevo)

"Razmišljamo kako djeci obezbijediti najbolje uslove za napredak i rad. Odavno imamo želju za pokretanjem Akademije futsala i uz nekoliko naših prijatelja, među kojima je i Dino Alić, uskoro privodimo projekat otvaranja Akademije u našem glavnom gradu. Još je rano da govorimo o tome ko će nam biti partner u Akademiji, ali vjerujte da će to biti veliko i prijatno iznenađenje za sve ljubitelje futsala”, rekao nam je Jasmin Ligata, jedan od direktora kluba, inače dugogodišnji sportski novinar.