"Pitajte Hasana"
50

Müller proslijedio Salihamidžiću pitanje svih pitanja u Bayernu, Braco misli da je glupo

H. H.
Hasan Salihamidžić na utakmici protiv Cityja (Foto: Bild)
Hasan Salihamidžić na utakmici protiv Cityja (Foto: Bild)
Smjena Juliana Nagelsmanna (35) ponovo je aktuelna u Bayernu nakon teškog poraza Bavaraca u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja 3:0, a jedan od najiskusnijih u timu Thomasa Müller (33) prebacio je lopticu odgovornosti na Hasana Salihamidžića.

Thomas Tuchel (49) je 19 dana na funkciji novog trenera, vodio je četiri utakmice, uz dramatičan poraz od Freiburga 2:1 u polufinalu Njemačkog kupa i vjerovatno kobnih 3:0 u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

U samo nekoliko dana čini se da su Bayernu izmakla dva trofeja, a pitanje koje sve navijače Bayerna zanima je da li efekat promjene trenera već nestao nakon pobjede 4:2 protiv Dortmunda?

U svakom slučaju, reakcija Thomasa Müllera na to pitanje ostavlja prostora za tumačenje.

"Neću to komentarisati, pitajte Hasana. Takva polemika je naravno eksplozivna. Ako pogledate rezultate, večeras smo imali loš", rekao je Müller nakon sinoćnjeg poraza od Cityja.

Bez obzira na sve pohvale za svog novog trenera, Müller ne poriče da iznenađujuća promjena trenera još nije imala željeni učinak, dok Salihamidžić očekivano brani Tuchela.

"Ova tema je glupost nakon utakmice. Trener je za ovo kratko vrijeme jako dobro spremio ekipu. Nije bilo lako jer nismo imali toliko treninga. Ali sve je učinjeno kako treba", rekao je Salihamidžić.

Bayern će priliku za popravni imai protiv Hoffenheima u Bundesligi, a potom će tražiti čudo u revanšu protiv Cityja.