Nogomet
69

Mladi Zmajevi večeras u Vrapčićima igraju protiv Crne Gore

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Vrapčići kod Mostara od 18 sati igrati prijateljski meč sa selekcijom Crne Gore.

Ovaj meč će selektoru Vladi Jagodiću poslužiti kao posljednja provjera pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, budući da 5. septembra bh. tim gostuje selekciji Mađarske. Jagodić je za ovaj susret pozvao 22 igrača, a zbog povrede je dolazak otkazao Muhamed Bešić.

U timu su i tri nova igrača, Bojan Letić, Tomislav Barišić te napadač Celtica Bahrudin Atajić. "Imamo neplanirano odsustvo dvojice-trojice igrača koji nisu pronašli klub pa ćemo na tim mjestima probati nove igrače. Tu su Barišić na poziciji desnog beka, Letić na lijevom boku i napadač Atajić", rekao je Jagodić.

Za utakmicu sa Crnom Gorom pozvani su sljedeći igrači: Kristian Jajalo, Nikola Vasilj, Gojko Cimirot, Tomislav Barišić, Sead Hajrović, Ognjen Petrović, Sead Jakupović, Danijel Graovac, Dino Bevab, Bojan Letić, Srđan Grahovac, Aldin Čajić, Denis Zvonić, Haris Duljević, Mario Kvesić, Sanjin Prcić, Goran Zakarić, Jasmin Mešanović, Marko Maletić, Mirza Ćemalović i Bahrudin Atajić.

Bh. selekcija je dobro počela kvalifikacije za EP, savladavši u prvom kolu selekciju Albanije 4:1 na domaćem terenu. Naši naredni protivnici, Mađari, pobijedili su Albance 2:1.

Selektor Jagodić je u najavi pred utakmicu sa Crnom Gorom istakao kako je ta selekcija jedna od malobrojnih koja nas je porazila, prije dvije godine, te je ovo prilika za revanš.