Nogomet
0

Mkhitaryan želi povratak u prvi tim Manchester Uniteda, trenira i na slobodan dan

Klix.ba
Henrikh Mkhitaryan (Foto: EPA)
Henrikh Mkhitaryan (Foto: EPA)
Manchester United nema namjeru prodati Armenca Henrikha Mkhitaryana u januaru, a veznjak je odlučan dokazati se menadžeru Joseu Mourinhu i izboriti se za mjesto u prvom timu Crvenih vragova.

Mkhitaryan nije igrao otkako je zamijenjen na poluvremenu mančesterskog derbija 10. septembra, a punim intenzitetom je počeo trenirati prije više od četiri sedmice nakon što se oporavio od povrede preopna.

Armenski nogometaš je u United stigao iz Borussije Dortmund za 30 miliona funti tokom ljeta, a Mourinho mu nije dao priliku ni protiv Burnleyja prošle subote, kada je utakmice na Old Traffordu završena bez golova.

Međutim, Mkhitaryan ne odustaje, pa je u nedjelju fotografisan kako dolazi u Unitedov AON trening centar kako bi trenirao sam, dok je ostatak ekipe uživao u slobodnom danu.

Neki smatraju da ga je Mourinho izolovao, no, vjeruje se da je Mkhitaryan svojevoljno odlučio trenirati u želji da dostigne veći nivo forme i impresionira menadžera.

Neki engleski mediji su pisali da će Mkhitaryan u januaru otići na posudbu, a opcija je navodno i prodaja. Međutim, Mourinho je nakon toga rekao da Mkhitaryanu samo treba vremena da se navikne na Premiership te da će postati vrhunski igrač.

Armenac je prošle sezone za Dortmund postigao 23 gola i upisao 32 asistencije u svim takmičenjima. On se nada da će biti u konkurenciji za utakmicu koju United u četvrtak igra protiv Fenerbahčea kao gost u okviru Evropske lige, a nakon toga slijedi gostovanje Swanseaju u nedjelju u Premiershipu.

Manchester United je osmi na tabeli i ima samo jednu pobjedu u sedam posljednjih ligaških utakmica.