Legende na okupu
10

Misimović se u Dubaiju sreo s ikonama svjetskog nogometa, nastala vrijedna fotografija

N. M.
Foto: Instagram/Zdravko Kuzmanović
Foto: Instagram/Zdravko Kuzmanović
Ovih dana se u Dubaiju održava događaj u organizaciji Blockchain Sportsa, koji je okupio brojne slavne nogometaše.
Na samitu u Dubaiju pojavio se i direktor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, koji se tamo sreo s brojnim ikonama svjetskog nogometa.

Misimović je na Instagramu podijelio fotografiju na kojoj su s njim proslavljeni Italijani Marco Materazzi i Cristian Zaccardo, a potom se na društvenim mrežama oglasio i bivši srbijanski nogometaš Zdravko Kuzmanović.

Na ovoj fotografiji su legendarni Čeh Pavel Nedved, Grk Giorgos Karagounis, Urugvajac Diego Lugano, Nijemac Gerald Asamoah, Portugalac Fernando Meira, Iranac Vahid Hashemian i Marokanac Oualid Moki Mokhtari.

Misimović u društvu Zaccarda i Materazzija
Misimović u društvu Zaccarda i Materazzija

Kako je ranije objavljeno iz Blockhain Sportsa, misija kompanije je uvođenje inovacija u sportsku industriju. Oni namjeravaju podići transparentnost, sigurnost i autentičnost podataka na novi nivou, a njihov sistem koji će razviti služit će kao pouzdan alat za sportiste, trenere, navijače i sportske organizacije, dajući im pristup informacijama bitnim za napredovanje u karijeri.

Podsjetimo, Misimović je proteklih sedmica sa selektorom Zmajeva Savom Miloševićem obilazio reprezentativce Bosne i Hercegovine pa su tako bili u Njemačkoj i Austriji.

Za manje od mjesec Zmajeve očekuje polufinalni meč baraža za Evropsko prvenstvo, pošto je za 21. mart zakazan duel s Ukrajincima u Zenici. Potencijalno finale je pet dana poslije na Grbavici, gdje bi BiH čekao bolji iz duela Izraela i Islanda.