Nogomet
3

Mirko Marić: Revanš moramo odigrati pametno, još ništa nije gotovo

Piše: D. B.
Nakon pobjede rezultatom 2:0 na gostovanju kod Gabale u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige, bh. predstavnik Široki Brijeg u revanšu želi potvrditi prolaz dalje, tvrdi mladi napadač Širokobriježana Mirko Marić.

Marić se razgovoru za portal Klix.ba prisjetio prvog susreta odigranog u Azerbejdžanu.

"Bilo je to daleko putovanje, bili smo umorni i iscrpljeni, ali smo izuzetno dobro primljeni u Azerbejdžanu. Ljudi su veoma gostoprimljivi. Gabala je dobra ekipa, ali nije pokazala svoje pravo lice u prvoj utakmici. Azerbejdžanski predstavnik može puno bolje. S druge strane, mi smo u utakmicu ušli oprezno, fokusirali smo se uglavnom na odbranu, a u drugom poluvremenu smo zaigrali opuštenije i bolje te smo upisali važnu pobjedu", izjavio je Marić.

Iako Široki Brijeg ima sjajan rezultat uoči revanša i prednost domaćeg terena, opuštanja neće biti.

"Ništa još nije gotovo. U uzvratu moramo odigrati pametno, igru podignuti na viši nivo, kako ne bi bilo problema. Stručni stožer je ekipu Gabale detaljno analizirao, tako da znamo šta nam je činiti", rekao je nogometaš zagrebačkog Dinama na posudbi u Širokom Brijegu.

Ekipu Širokog Brijega u 2. pretkolu čeka češka ekipa Mlada Boleslav.

"Ne bih još posebno govorio o narednom protivniku, jer još uvijek nismo u 2. pretkolu. Naravno, znamo da je Mlada Boleslav odlična ekipa, ali vjerujem u naš tim, tako da možemo proći i njih. O njima ćemo više razgovarati kad završimo s Gabalom", kazao je Marić.

U narednoj sezoni Široki Brijeg, kao i do sada, juriša na duplu krunu, a Marić se nada da će pridonijeti ostvarenju tog cilja.

"Naredne sezone sigurno napadamo oba trofeja. Zadovoljan sam svojim statusom u klubu, ali moram preuzeti više odgovornosti, zabijati golove, što je zadatak svakog napadača", završio je Marić.

Utakmica Široki Brijeg - Gabala se igra u četvrtak na Pecari s početkom u 20:30 sati.