Turska Super liga
14

Milošević strijelac za Konyaspor, u 90. minuti ostali bez važne pobjede

K. H.
Ekipa Konyaspora ostala je bez pobjede u 90. minuti 28. kola turske Super lige protiv Sivasspora, a konačni rezultat meča glasio je 2:2.

Sivasspor je bolje otvorio meč i u 30. minuti stiže do vodstva nakon pogotka koji je postigao Kone, ali samo sedam minuta nakon toga Skubić pogađa za 1:1 i vraća svoj tim u vodstvo.

U 44. minuti Konyaspor dolazi do punog preokreta, a pogodak je postigao Deni Milošević nakon asistencije Amira Hadžiahmetovića. Inače, bivši veznjak Željezničara današnjom utakmicom stigao je do brojke od 100 odigranih mečeva u Turskoj, što je svakako velika stvar za jednog 23-godišnjaka.

Konyaspor je mirno čuvao stečenu prednost i činilo se da će ostvariti važnu pobjedu, a onda u 90. minuti Skuletić šokira domaće igrače i pogađa za 2:2, što je ujedno bio i konačan rezultat.

U ovom meču čak četiri bh. igrača počela su meč od prve minute - pomenuti Deni Milošević i Amire Hadžiahmetović te Marin Aničić i Riad Bajić.

Nakon ovog remija, Konyaspor je ostao na 16. poziciji na tabeli i još uvijek je u zoni ispadanja s jednim bodom manje od Rizespora, dok je Sivasspor na trećem mjestu sa 53 osvojena boda.