Bivši igrač Divova
359

Miloš Stojčev: Vjerujem da trofej dolazi na Koševo

Klix.ba
Miloš Stojčev (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miloš Stojčev (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iako već duže vrijeme ne igra za FK Sarajevo, srbijanski nogometaš Miloš Stojčev gaji jake emocije prema klubu s Koševa, a u razgovoru za zvaničnu internet-stranicu je izrazio nadu u osvajanje trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa BiH.

Stojčev je dvije godine nosio dres FK Sarajevo, a 2014. godine je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, kao i šampionsku titulu godinu dana kasnije. U bordo dresu je odigrao 58 utakmica, postigao je 11 golova i upisao 10 asistencija. Trenutno ovaj vezni igrač nastupa na posudbi za PAE Veria u Grčkoj, a na kraju sezone će se vratit u Atromitos, klub koji je Sarajevo eliminisalo u sjajnim evropskim utakmicama u sezoni 2014/15.

Stojčev je odigrao značajnu ulogu u pohodu na trofej osvajača najmasovnijeg takmičenja u BiH u sezoni 2013/14., a svojim golovima u polufinalu protiv Zrinjskog te finalu protiv Čelika, u mnogome je pomogao da klub osvoji svoj peti trofej osvajača Kupa BiH.

"Rado se sjećam tog perioda, ekipa je disala kao jedan, kako na terenu, tako i van njega. Osvajanje Kupa BiH je došlo kao plod svega toga. Poznavali smo se veoma dobro međusobno i ostaje žal zbog titule koju smo mogli osvojiti u toj sezoni. Što se tiče samih utakmica finala, u Zenici nikada nije bilo jednostavno igrati, bez obzira na mjesto na tabeli, međutim, u te utakmice smo ušli maksimalno motivisano i drugi gol je krunisao našu dobru utakmicu. Na Koševu je već bilo mnogo lakše, gdje smo nastupili samouvjereno i susret je više bio formalnost. Sretan sam što smo našim navijačima tada uspjeli donijeti trofej pobjednika Kupa BiH", izjavio je Stojčev.

Ovaj sjajni veznjak je otkrio svoja očekivanja od predstojeće utakmice finala Kupa BiH u kojoj će Sarajevo na Koševu dočekati ekipu Širokog Brijega.

“S obzirom na to da Sarajevo trenutno ima šansu za oba trofeja, mislim da je realno da će klub sezonu završiti trofejno. Smatram da trebamo preuzeti ulogu favorita i tako i nastupiti, vjerujem da trofej dolazi na Koševo. Navijači će biti naš 12 igrač. Utakmice protiv Širokog Brijega uvijek predstavljaju nešto posebno, motiva neće manjkati. Nadam se da će Sarajevo na Koševu slaviti pobjedu.”, zaključio je Stojčev.

FK Sarajevo dočekuje Široki Brijeg u srijedu 10. maja s početkom u 18 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferahtović-Hase.