Kup Italije
0

VIDEO / Milan pobijedio Lazio i plasirao se u polufinale

Piše: D. B.
U četvrtfinalnom dvoboju Kupa Italije snage su na stadionu San Siro odmjerili Milan i Lazio, a domaći su pobijedili rezultatom 3:1 i plasirali se u polufinale Kupa Italije. Za rimsku ekipu je svih 90. minuta odigrao bh. reprezentativac Senad Lulić.

Laziali su sjajno otvorili utakmicu s favoriziranim Milanom. Gosti su došli u prednost u 5. minuti golom Djibrila Cissea. Francuzu je asistirao Alvaro Gonzales. Rimljani su već u 8. minuti imali priliku za 2:0 kada je šutirao Lulić, no, nije bio precizan.


szólj hozzá: Milan v Lazio 0:1 Cisse

U tim trenucima se "probudio" i Milan. Prvo je Mark van Bommel šutirao van okvira gola, da bi Robinho izjednačio rezultat u 15. minuti utakmice.


szólj hozzá: Milan v Lazio 1:1 (Robinho)

Domaći su nakon samo tri minute od izjednačujućeg gola uspjeli i preokrenuti rezultat. Ovog puta je pogodio Clarence Seedorf i to na asistenciju Stephana El Shaarawyja.


szólj hozzá: Milan v Lazio 2:1 (Seedorf)

Vidno razočarani zbog dva primljena gola u kratkom periodu igre, igrači Lazija su pokušali što prije popraviti situaciju na terenu, no odlične prilike su propustili Gonzales i Abdoulay Konko. Potom je uslijedila i šansa za Milan koju u gol nije pretvorio Seedorf. Više sreće nije imao ni Robinho u 24. i Van Bommel nekoliko minuta kasnije. Kako se kraj poluvremena bližio kraju, Milan je bio sve opasniji. Na drugoj je strani u dva navrata golmanu Ameliji zaprijetio Cisse, ali promjene rezultata nije bilo.

Prvu priliku u nastavku utakmice je imao Cristian Ledesma za Lazio, ali nije bilo opasnosti po Ameliju. Nešto kasnije je blizu pogotka bio i Philippe Mexes, no francuski reprezentativac nije uspio savladati Marchettija. Nakon što je u igru u ekipu Lazija ušao Miroslav Klose u 63., te Zlatan Ibrahimović u ekipu Milana u 70. minuti, napadi obje ekipe su postali učestaliji i konkretniji. To je rezultiralo trećim golom za Milan, kojeg je na asistenciju Urbyja Emanuelsona postigao upravo Ibrahimović. U finišu je sjajnu priliku imao Klose, ali je šutirao pored gola. Rossoneri su pobijedili Lazio rezultatom 3:1 i plasirali se u polufinale Kupa Italije.