Prelazni rok
0

Milan i Inter žele dovesti Didiera Drogbu

Totalsport
Sve do prošle sezone se gotovo nije mogao zamisliti napadački red Chelseaja bez danas 33-godišnjeg Didiera Drogbe, nogometaša iz Obale Bjelokosti.

No, prošle sezone je Drogba počeo sve češće provoditi vrijeme na klupi, tačnije, ulaziti u igru s klupe za rezerve. Uprkos tome što nije imao uobičajeno veliku minutažu u 36 premierligaških utakmica je postigao 11 pogodaka uz 15 asistencija.

Dolazak Fernanda Torresa iz Liverpoola u Chelsea, kao i ulaganje u neke mlađe igrače, tjeraju Drogbu na razmišljanje hoće li odraditi još jednu sezonu koliko mu je ostalo po ugovoru s Chelseajem.

Naime, mnogi su se klubovi javili sa željom dovođenja ovog sjajnog napadača, iako je prije nekoliko dana engleska štampa, iz povjerljivih izvora, otkrila da se sprema produženje ugovora između Chelseaja i Drogbe.

No, isto tako, neki engleski mediji u nedjelju pišu da predstavnici Milana i Intera sve nametljivije traže pregovore s Chelseajem i žele pričati na temu - Drogba.

Trenutno Drogba zarađuje oko 130.000 funti sedmično u londonskom klubu, a adekvatno plaćanje Interu ne bi trebalo biti problem. Milan, pak, taj posao želi ostvariti i kroz prizmu određene "igračke zamjene" plus uplate određene svote novca.

Podsjetimo da dres kluba sa Stamford Bridgea Drogba nosi od 2004. godine kada je stigao iz Marseillea.