Nogomet
0

Milan Đurić brani boje Trapanija, Enis Nadarević preselio u Cesenu

Piše: Edin Isanović
Ovog vikenda počinje italijansko prvenstvo Seria A i B. Poznato je talijanskim nogometnim terenima nikada nije koračalo mnogo nogometaša bh. porijekla. Tradicija je nastavljena i u novoj sezoni. U elitnom razredu imamo dva bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji nastupa za Romu i Senada Lulića koji brani boje najljućeg rivala Vučice- Lazija. Također, strateg nebesko-plavih iz Rima je bh. stručnjak Vladimir Petković.

Treba istaći da je u prošloj sezoni Enis Nadarević potpisao je za Genou. Ipak, nije se uspio nametnuti. Odigrao je samo nekoliko utakmica pa će u ovoj sezoni, kao posuđen igrač, nositi dres Cesene koja se nadmeće u drugoj ligi.

Inače, Enis može igrati na poziciji lijevog i desnog krila, a nastupima u Ceseni pokušat će se vratiti u matični klub. Sjajne partije pružao je u Vareseu.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Milan Đurić, koji je prije nokiliko godina nosio dres Cesene, igrat će za Trapani koji se, također, takmiči u drugoj ligi. Đurić stiže kao posuđen igrač. U prošloj sezoni igrao je za Cremonese.

Đurić je mlad nogometaš, prepun želje za dokazivanjem. Sjajan je u zračnim dvobojima i predstavlja veliku enigmu za suparničke odbrane. Javnosti u BiH ostao je u sjećanju kada je za naš mladi državni tim postigao tri pogotka protiv Njemačke. Pogađao je majstorski.

Đurića skauti bh. reprezentacije trebaju pratiti pod lupom. On bi za nekoliko godina mogao postati nova bh. zvijezda u Italiji.

Naravno, kvalitet je u nogometu baza svega, bez njega se ne može ništa postići. Vjerujemo da će aktuelni bh. nogometaši opravdati povjerenje u svojim klubovima, a da će u budućnosti sve više igrača porijeklo iz BiH preseliti na "Čizmu“.

Razloge što nasi igrači nisu masovnije naselili Italiju treba tražiti i u činjenici da naša reprezentacija još uvijek nije učestvovala na velikom takmičenju. To bi se već naredne godine trebalo promijeniti. Svakako, zapaženi nastupi Lulića i Pjanića olakšat će odlazak potencijalnih Zmajeva na talijanske terene.