Iskusni veznjak
6

Michael Carrick potvrdio završetak karijere na kraju sezone

Klix.ba
Michael Carrick (Foto: EPA-EFE)
Michael Carrick (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Manchester Uniteda Michael Carrick je potvrdio da će na kraju sezone završiti svoju nogometnu karijeru.

Tridesetšestogodišnji Carrick je odigrao 463 utakmice za United otkako je stigao iz Tottenhama 2006. godine za 18 miliona funti, a uz to je upisao i 34 nastupa za reprezentaciju Engleske.

"Dođe vrijeme kad tijelo kaže da vam je vrijeme da prestanete. To vrijeme je za mene došlo", rekao je Carrick.

On je dodao da će vjerovatno prihvatiti ponudu kluba te da će postati trener u prvom timu nakon završetka aktuelne sezone.

U januaru je menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho rekao da bi bio veoma sretan ukoliko bi Carrick ostao u klubu i preuzeo neku funkciju. Nogometaš je ove sezone odigrao svega četiri utakmice zbog nepravilnog rada srca.

"Nakon problema sa srcem, razmislio sam nekoliko dana o tome da li ću nastaviti igrati. Vratio sam se na teren sa željom da završim karijeru na svoj način. Moram ostati fit i spreman, nadam se da ću dobiti priliku za igru, još uvijek uživam u treninzima. Pokušat ću još pomoći, znam gdje se nalazim", istakao je Carrick.

On je kao veoma mlad igrač stigao u West Ham za koji je odigrao više od 150 utakmica, a u Tottenham je prešao 2004. godine. Nakon dvije sezone na White Hart Laneu je otišao na Old Trafford gdje je osvojio pet titula prvaka Engleske i Ligu prvaka. Kada je Wayne Rooney napustio klub i vratio se u Everton, Carrick je postao kapiten. Izgubio je dva finala Lige prvaka od Barcelone 2009. i 2011. godine.

Prošle sezone je Carrick osvojio Evropsku ligu.

U 12 godina provedenih u Unitedu je postigao 24 gola. Uprkos uspjehu na klupskom nivou, s Engleskom je bio samo na jednom velikom turniru.