Iznenađujuća investicija
26

Mesut Özil s Evom Longorijom i Kate Upton kupuje posrnuli meksički klub

H. H.
Özil i Longorija dio su konzorcija koji želi kupiti polovinu vlasničkih prava u Necaxi
Özil i Longorija dio su konzorcija koji želi kupiti polovinu vlasničkih prava u Necaxi
Nogometaš Fenerbahčea Mesut Özil (32) izazvao je senzaciju u Meksiku, nakon što je specijalizvani portal Sportico objavio vijest da će zajedno s glumicom Evom Longorijom i manekenkom Kate Upton investirati i kupiti dio vlasničkih prava u posrnulom meksičkom klubu Necaxi.

Planetarno poznti trio dio je konzorcijuma koji želi kupiti polovinu vlasničkih prava u Necaxi, a vijest o potencijalnom partnerstvu potvrdio je i trostruki meksički šampion.

Necaxa je priznala da je postignut načelni sporazum s investicijskom grupom, iako ugovor još uvijek nisu ratificirali Nogometni savez Meksika i nadležne institucije.

"Planiramo biti partneri s grupom ljudi s velikim iskustvom u nogometu i upravljanju vrhunskim klubovima na međunarodnom nivou. Ovaj sporazum će ojačati našu instituciju i podići je na viši nivo", navodi se u objavi Necaxe.

Necaxa, sa sjedištem u meksičkom gradu Aguascalientesu, tri puta je bila prvaka Meksika, a dva puta su osvajali CONCACAF Ligu prvaka.

Ipak, posljednju deceniju su čak dva puta ispadali iz društva najboljih, a trenutno se nalaze na posljednjem 18. mjestu u meksičkom šampionatu sa samo deset bodova nakon 14 kola.