Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dosta ljudi ne shvata i dolazi u konfuziju, da to što je danas nivo fudbala puno veći nikakve veze nema sa prošlim nivoima, nit se može porediti, ne u smislu da je bolji, nego u smislu razičitih karakeristika. Da bude jasnije, to je kao kategorije u boksu, ne možete porediti boksere iz superteške i poluteške kategorije jer nemaju iste karakteristike, te to ne znači da je onome u superteškoj teže nego nekome bokeseru u poluteškoj, ili da je neki superteškaš uspješniji (tj. bolji) od onog koji je uspješan u poluteškoj. Takmiče se sa bokserima iste tj. svoje razine i svima im je jednako teško. Ista stvar je i sa fudbalom i fudbalerima danas i onih iz 1920, te ništa nije bilo teže ili lakše tada ili sada.
Porediti Alcantaru i Messija je poput poredjenja Yuge 45 i Lamborghinija. Jednostavno suludo...
To uredu, promisli malo i skontaj da je Messi debitovao sa 16-17 godina i pocinjao polako da intenzivno igra. Dok je Alcantara ili dosao iz drugog kluba na vrhuncu karijere (kao Ronaldo CR7 u Real) ili je debitovao dosta kasnije nego Messi kao vec oformljen igrac. Od debitovanja Messi-ja morale su proci 2-3 godine kako bi postao oformljen igraci i licnost ili je morao odigrati 150 utakmica kako bi stasao. Pogledaj statistiku Messi-ja u posljednjih 5 sezona ... A o tezini tada i sada se nema potrebe raspravljati.
Pogledao statistiku od sezone 2008/09 kada ga je krenulo i opet računicom Alcantra je bolji. http://en.wikipedia.org/wiki/Lionel_Messi#Club Računaj od 2008/09 do danas koliko je odigrao utakmica i dao golova (apps i goals). Na kraju ispadne 299 golova u 301 utakmici (statistika je približna jer nije ažurirana, ali ništa se ne mjenja). Težina tada i sada nema nikakve veze, uzeti u obzir da je Alcantra bio dio tog nivoa, treninga i taktika, te ništa nije odskakao od drugih.
gledajuci na wikipeidji alcantara je imo 16-17 godina kad je zaigro za barcelonu. Al svejedno glupo mi je porediti sadašnje igrače sa igračima od prije 20-30 godina, a kamoli sa igračima od prije 100 godina
- Alcantara zabio 369 golova u 357 utakmica - Messi 368 golova u 452 utakmice Alcantara daleko efikasniji...
efikasnost golovi po utakmici - Alcantra 1.03 - Messi 0.81
Alcantara je igrao paša moj 1920-30 tih godina .. šta misliš na kakvoj je tad razini bila taktika , odbrana itd , pa danas jednog pređeš odma ti drugi noge lomi :)) , pa ti skontaj kome je teže igrat :)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)